Div. 3-sammandrag den 6 december 2009

 i Herrlaget, Volleyboll

Kalmar VBK åkte denna söndag till Mörrum för att vara med i ännu ett div. 3-sammandrag. Det var sjusärdeles svårt att hitta hallen, varken GPS’en, hitta.se eller eniro och inte heller Mörrumsborna visste var Norrevångshallen ligger. Danne föreslår Eslöv. Idag var vi sju personer och målet var att alla skulle få spela. Ny i laget var Johannes, en av våra lysande juniorer som inte tränat lika länge som oss andra men som gjorde mycket bra ifrån sig under dagen. Ny i Kalmars matchställ var också Hence Wahlberg. Till slut lyckades vi övertyga Hence som i själva verket föraktar inomhusvolleyboll att vara med i en match för Kalmars räkning.

I gruppen fick vi spela två matcher den ena mot Karlshamn. Henric börjar dagen med att spika parre och så skulle det fortsätta. Vi var egentligen aldrig hotade utan vi försökte spela in oss så gott vi kunde. De gjorde tappert motstånd men de räckte inte riktigt till. Vi vann med 25-10, 25-9.

Den andra gruppmatchen var mot Moheda. De har någon lång herre som sätter hyffsad fart på bollen och dessutom är ganska lång. Pim satte sig själv på bänken så att han skulle slippa sitta där någon mer gång under resten av turneringen. Från läktaren får vi information om att vi är värdelösa på att lära oss att ställa om blocket till digge när någon hela tiden slår där. Vi försöker rätta till det. Vi vinner första set med nöd och näppe 29-27. Andra set blir lite lättare och vi löser det med 25-18.

Vår första slutspelsmatch blir mot Eneryda från Älmhult. Eneryda hade nyss haft en saftig batalj mot Lenhovda A så de verkade lite trötta. De hade klara svårigheter att komma upp på vår nivå och vi vann lätt 25-12, 25-6.

I finalen väntade, man får väl säga vår ärkefiende, Karlskrona. Åtminstone jag hade tittat till någon (två stycken) nya spelare i deras lag som inte var med när de var i division ett. De verkade slå hårt och under deras matcher innan under dagen hade de fått god utdelning. En av dessa var center och lång och Adam och Magnus gjorde sig redo för batalj.
Vi går ut fullt. Pim har bra flyt på högerkanten med sina överdrivna hojt. Daniel gör mycket kul från passarposition. Adam lyckas någon gång få motståndarblocket att landa innan bollträff med glada poäng som resultat. Vi lyckas mota Karlskronas centeranfall och de återkommer egentligen aldrig någon gång under hela matchen. Vi vinner första set av bara farten med 25-9.
Vi visste att vi skulle få bättre motstånd i andra set, vi var förberedda. Vi spelar ungefär lika bra men Karlskrona höjer sig avsevärt och börjar få utdelning på sina anfall. Vi orkar inte riktigt fram och vi förlorar setet med 23-25.
I det tredje setet visar Danne var ”the defence cupboard is suppose to stand”. Han neutraliserar ett par riktiga rökare från den ryske varvsarbetaren. Magnus klipper till flertalet gånger. Vi har lite bättre rytm i spelet och lite godare självförtroende och lyckas vinna avgörande set med 15-10.

Lattjolajbans
Johannes är överraskande stabil var han än spelar. Han spelar både höger och vänster utan problem och gör många poäng.

Daniel och Adam vet inte vem som ska ta försvaret i högerhörnan men kommer till slut underfund med det.

Magnus gör turneringens kladdigaste fingerslag. Han är tystast på plan, då han låter kommer det bara informativa ljud som ”passaren fram, tolvan och tvåan”. Till skillnad från Pim som kan prata
om allt från motståndarnas uppställning till hur många mackor Bengtsson har med sig.

Pim tycker fortfarande inte vi ska ha roligt på plan och dessutom lyckas han få domaren att byta sida för att han vill ha mer plats att anfalla på.

Hence är vår nya parrespiker som letar ner flera som hamnar på en överraskad försvarare.

Martin går som vanligt aldrig löst. Hellre en hård ut än en lös in.

Kalmar VBK – Karlshamn 2-0

Kalmar VBK – Moheda 2-0

Kalmar VBK – Eneryda 2-0

Kalmar VBK – Karlskrona 2-1

Plats:

Mörrum

Dagens kanon:

Bengtssons mackor

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.