Div III-sammandrag i Lenhovda 30 januari 2010

 i Herrlaget, Volleyboll

Denna gång tog vi oss till Lenhovda en bit utanför Växjö.

Mikael berättar stolt att han för några år sedan blev erbjuden att spela i deras inomhuslag. Han suckade och sa: – Då hade man kanske varit bra på det här. Det skulle visa sig att han kan trots att han aldrig spelat i Lenhovda.

Vi har med oss kaloririk kost i form av denna eviga pastasallad, provivadricka, vassle och sammanlagt 100 mackor på oss sju som var med. Vi kände att vi hade ett vinnande gäng med oss idag. Som lök på lyxlaxen hade vi med oss ett ungdomslöfte Juha 42 år ung och kungen på volleybollplanen. Lita på att han gjorde en bejublad comeback i Kalmar Volley. Ive mumlade något om att Juha hade varit passare innan Ive själv. Jag trodde Ive var Kalmar Volleybolls absolut första passare.

När vi kommer till Lenhovda ligger samhället inbäddat i tjugo gradig kyla och vi förväntar oss inte att det denna dag skulle närvara tio lag. Vi hamnade i en grupp tillsammans med Spike Jönköping, Lenhovda B och Emmaboda.

Vi värmer upp mot Emmaboda som har flera av de företagsbeachturneringsvinnande Flychtarbetarna. De har svårt med oss och vi är lite bättre. Vi vinner med 2-0 i set.

I andra matchen spelar vi mot Lenhovda B. Det absolut mest internationella laget i serien. De har god anda men räcker inte ända fram idag. Vi vinner med 2-0 i set.

I sista gruppmatchen spelar vi mot Spike Jönköping. De har alltid haft ett lite bättre försvarsspel än anfallsspel. De kan inte riktigt avgöra bollarna mot oss och vi vinner igen med 2-0.

Nu var det dags för Karlskrona i kvartsfinal. Det är alltid lika kul att möta dem och de är alltid laddade. Vår energi var lite låg och vi förlorar som vanligt inspiken. Vi är verkligen sämst på det. Något som slog mig var att de unga tagit bättre plats i laget och dessutom blivit mycket bättre än för bara ett par år sedan då vi mötte dem i div I. Extra kul att en av dem är center. Första set blir väldigt jämnt. Vi har bra drag i mitten. Pim spelar center tillsammans med Adam och vi har bra flyt. Vi vinner en tvåsetsmatch för att vi har ett bra block när de slår från vänsterkanten. För att Bengan fortfarande passar center och för att Pim och Micke blir så glada när de lyckas blocka ner någon.

I semifinal mötte vi Moheda. Vi kämpar på och vårt block gör ett bra jobb. Vi vinner med 2-0.

I final möter vi Lenhovda A. Innan match ser jag stjärnor när jag går på muggen och vi går inte på nät en gång innan match. Detta är vår sjätte match och det är ungefär så mycket man orkar. Jag blir så glad när jag lyckas blocka ner glasblåsaren. När motståndet är bra tänder vi till. Bengan blir bara bättre och bättre ju längre dagen går. När dagen är slut är han nästan uppe i sin forna standard. Vi vinner finalen med 2-0.

Vi förlorar inte ett set på sex matcher, tjohoo. Pim är mångsidig. Idag spelade han center. Han torskar helt på de tre första pass han får. Efter det gör han väl poäng på nästan varje centerpass han får. Adam är så glad att blocket som uppvaktar honom hinner landa innan han slår. Bengan säger att anledningen till det är att jag är för sen i ansatsen. Jag vägrar tro honom. Juha gör comeback i laget efter kanske 10-15 års bortavaro. Något som slår mig är att han hoppar precis som Stor Ive, kolla efter så får ni se. Bengan “Smörgåsen” blir bättre mot bättre motstånd. Han gör bort sig någon gång i de två första matcherna men sen sitter det liksom. Likaså Mike. Han klöddar till det rejält på sina första anfall. Sen funkar det bra. Hoppas att hans fot håller vidare. Micke lyckas nu inte bara i anfall utan lyckas också bättre i block. Pim styrde upp honom denna dag och Micke går just nu i den tuffa skolan. Håson, kungen av block ut. Han är sannerligen ingen slugger men lyckas med några längs linjen och några blocktouchar idag.

Kalmar VBK – Emmaboda 2-0

Kalmar VBK – Lenhovda B 2-0

Kalmar VBK – Spike Jönköping 2-0

Kalmar VBK – Karlskrona 2-0

Kalmar VBK – Moheda 2-0

Kalmar VBK – Lenhovda A2-0

Plats:

Lenhovda

Dagens kanon:

Adam för att han nu nästan kan vinkla centersmascharna och för att han aldrig varit ”matchens kanon” innan.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.