Kalmar VBK’s nya hemsida

 i Hemsidan

Den 21 januari 2007 lanserades Kalmar VBK’s nuvarande  hemsida. Utseendet den fick då har den nu haft i ca 3 år och 9 månader. Det var då en ganska stor ansiktslyftning för hemsidan, framförallt för att klubbens medlemmar blev mer aktiva och skrev matchreferat etc.

Nu är det dags för en ansiktslyftning.

Utseendet har ändrats en smula för att passa de nya funktionerna, men till största delen känner man fortfarande igen sig. Den grafiska layouten kan komma att ändras en del under resans gång, men det är inte det som är den stora  nyheten nu.

Vad som är nytt på hemsidan är följande:

  • Alla som vill kan få ett eget ”konto” och logga in och skriva referat, nyheter, artiklar eller publicera bilder, träningsrapporter eller vad som helst. (Inom vissa ramar, förstås…)
  • Alla med ett konto kan lägga in aktiviteter under ”På gång” i högerspalten.
  • Man kan t.o.m. skapa inlägg från sin mobiltelefon, om man har en telefon med Android, en iPhone eller vissa Nokia.
  • Alla inlägg kategoriseras och blir sökbara.
  • Tätare koppling till ”sociala medier” framförallt Facebook.
  • Lättare att ändra stil & design på hemsidan om behov uppstår.

Det kommer att ta tid att lägga över alla gamla referat i det nya systemet. Tills vidare hittar man den ”gamla” hemsidan på http://www.kalmarvolley.se/old.htm

Ni som brukar skriva referat och nyheter på hemsidan har fått eller kommer att få ett konto via mail. Om DU vill ha ett eget konto för att kunna skriva på hemsidan skickar du ett mail till webmaster@kalmarvolley.se, gärna med en kort motivering.

Här kommer en kort ”instruktionsbok” i hur man lägger in nya inlägg och events.

Att logga in:

Logga in gör du längst ner till höger på sidan, där skriver du ditt användarnamn och lösenord. Om du blivit tilldelad ett lösenord är det viktigt att du ändrar det.

Efter att du loggat in så ändras panelen nere till höger till att se ut som på bilden här bredvid.

Panel, tar dig till din huvudsida, där du kan göra det mesta…

Nytt inlägg, tar dig direkt till sidan där du skapar ett nytt inlägg…

Din profil/View Your Profile, där kan du ändra dina profilinställningar…

Logout, loggar ut dig från sidan, viktigt om du är på en offentlig dator…

Panelen

I panelen kommer du åt alla funktioner du har tillgång till. Du kan skapa nya inlägg, redigera dina gamla inlägg och mycket annat.

Inlägg. Här hanterar du dina inlägg, skriver nya eller gör ändringar i gamla.

Media. Här kan du titta på alla bilder som finns på sajten. Du kan även ladda upp bilder här men gör inte det, det gör du i samband med att du skapar inlägget istället.

Kommentarer. Här kan du se alla kommentarer som skrivits under dina inlägg.

Events. Här hanterar du det som finns under ”på gång” i högerspalten.

För att skriva ett nytt inlägg, referat, nyhet eller annat så klickar du helt enkelt på Inlägg och därefter ”Skapa nytt”. Ett tips är att skriva ditt inlägg i ett ordbehandlingsprogram t ex Word eller Wordpad eller liknande, och sen kopiera och klistra in. För mellanrubriker, använd ”Rubrik 3”.

Skapa ett inlägg

Du klickar på ”Nytt inlägg” för att komma till sidan där du lägger in din text. På denna sida finns ett antal fält, men det är bara ett fåtal du behöver använda.

”Ange titel här” – Här skriver du rubriken på ditt inlägg.

Ladda upp/Infoga
Fyra små knappar du använder för att ladda upp bilder, filmer etc till ditt inlägg. Ställ markören i texten där du vill ha bilden och klicka på Infoga bild symbolen.

I det stora fältet med knappar som påminner om WORD, här skriver du/klistrar in ditt inlägg. (endast text)
Här har du de vanliga textredigeringsfunktionerna. Det är bara att testa sig fram. Inget kan bli fel som inte går att åtgärda. Lek med de olika funktionerna. Vill du ha mellanrubriker i din text så rekommenderar jag att du markerar rubriken och väljer ”Rubrik 3” istället för ”Stycke”. Du kan naturligtvis också använda fet stil. Tänk på att det du ser här är bara ”på ett ungefär”. Texten och bilderna kommer att se annorlunda ut när den väl publiceras på hemsidan. Är du inte nöjd med vad du gjort kan du alltid radera och börja om.

VIKTIGT

Du bestämmer själv hur stor del av inlägget som ska visas på förstasidan, dvs var texten bryts och det står ”Läs hela inlägget”. Du väljer vart texten ska ”brytas” genom att placera markören på det stället i din text och klicka på symbolen som visas här till vänster.

Publicera

Här kan du ändra datum och tid då inlägget ska publiceras. Alla inlägg hamnar ju i kronologisk ordning, så om du skriver ett referat om en match/turnering som var för flera veckor sedan, kan det vara viktigt att ändra datum här, för att det ska arkiveras korrekt.

Kategorier

Här klickar du i vilka kategorier ditt inlägg ska hamna under. Är det t ex ett referat från damernas div 3 så bör du klicka i både volleyboll och damlaget.

Inläggsetiketter

Här kan du lägga in egna ”märkningar” av inlägget. Det kan vara t ex om du vill förtydliga att inlägget handlar om ett visst lag, en plats, ett ämne etc. Här kan man lämna blankt om man vill.

Alla andra fält kan du ignorera. Publicera/uppdatera hittar du uppe till höger under Publicera-rubriken. När du klickat där så ligger ditt inlägg ute på hemsidan.

 

Att lägga in bilder i ett inlägg

En bild

För att lägga in en bild i ditt inlägg så sätter du markören i texten där du vill att bilden ska ligga. Sen klickar du på Ladda upp/Infoga symbolen, den längst till vänster av de fyra. Nu öppnas ett nytt fönster där du först och främst ska ladda upp dina bilder på sajten.

Klicka på VÄLJ FILER och leta upp bilden/bilderna på din dator. Du kan även klicka på mediebibliotek om du vill välja någon av alla de bilder som redan finns på hemsidan.

Här kan du sen välja storlek på bilden, var den ska ligga (höger, vänster, centrera). Under Titel kan du välja vad det ska stå när man vilar muspekaren över bilden. Bilden blir automatiskt klickbar så att man kommer in på en större version (om det finns).

Flera bilder i form av ett ”galleri”

För att lägga in flera bilder i ditt inlägg så sätter du markören i texten där du vill att galleriet  ska ligga, oftast allra sist i inlägget. Sen klickar du på Ladda upp/Infoga symbolen, den längst till vänster av de fyra. Nu öppnas ett nytt fönster där du först och främst ska ladda upp dina bilder på sajten.

Klicka på VÄLJ FILER och leta upp bilderna på din dator. Markera alla bilder som ska laddas upp till hemsidan.

När alla bilderna är uppladdade kommer du att ha en knapp längst ner i fönstret som heter ”Infoga galleri”.

Själva galleriet syns inte här utan först när du publicerar inlägget på hemsidan.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.