Division tre-sammandrag i Karlskrona för herrar

 i Herrlaget, Volleyboll

Division tre-sammandrag i Karlskrona 2 oktober 2010

Årets första sammandrag stod Karlskrona för, vi spelade i Rödeby utanför Karlskrona. Vi var sex tappra spelade som tog oss dit. Detta är det närmaste sammandraget för oss och det är inte så långt att köra för oss, skönt.

Denna gång var sju lag på plats. Eneryda, Spike Jönköping, Emmaboda, Moheda, Karlshamn, Karlskrona och vi. Vi har sett de flesta spelarna innan men några nya ansikte var kul att se.

 

Vi hamnade i samma grupp som Eneryda och Emmaboda. I vår första match för säsongen mötte vi Emmaboda. Vi var inte så väldigt laddade. Vi försökte spela in centrarna och det gick lite bättre ju längre matchen gick. Vi gnetade på och vann matchen med 25-14, 25-21.

Nästa motståndare i gruppen var Eneryda. Deras passare har gått genom någon sorts metamorfos och blivit väldigt mycket bättre. I vårt lag lyckas vi tända till mer än i första matchen. LP är väl egentligen den som håller upp standarden på vårt block. Vi får inte många blockpoäng. Vårt bästa kort är anfallet. Philip och Mike slår bra från vänsterkanten. Efter matchen upplevdes LP som svårstoppad av motståndarna, det var han. Mike får tag i något bra att äta och slår mycket bättre än i första matchen. Vi vinner med 25-15, 25-17.

När vi gått vidare från gruppen fick vi möta Moheda. Moheda är kul att möta, de är ett gäng hungriga killar som är långt yngre än vi. Vi förlorar inspiken, de slår hårdare, underbart att se. Vi har bra flyt i anfallet och vi är svårstoppade. LP får på några riktiga stänkare och det verkar enkelt när han och Ive får ihop samspelet. Martin gör några heroiska fingerslaganfall som ger poäng. De toppar hans underarmsservar som han praktiserar hela dagen. Philip räddar en boll med näsan. I en kaotisk boll med flera anfall i visar Ive prov på speluppfattning och lägger glatt och kallt över bakom ryggen ner i golvet på deras sida på position 4 där ingen är hemma. LP supermosar en slumpboll på sidolinjen. Tillslut vinner vi med 25-19, 25-17.

I finalen får vi åter spela mot Eneryda som gjorde en bra insats i sin semi och vann över Karlskrona.

Det märks att vi är trötta och vi spelar inte lika bra i denna match som i de två tidigare. LP tröttar ut några i försvaret som lägger sig och vilar lite. Det som fungerar bra är servemottagning och anfall. Blocket vilar på LP och med viss hjälp får det väl godkänt men inte mer. Vi får fightas för att ta hem första set med 26-24. I andra set går det lite lättare och vi vinner till slut tillställningen.

Spelare denna gång:

Philip, bra anfall från vänsterkant, bra servemottagning

LP, krossar folk i anfallet och blockar bra.

Mike, slår hårt, gör sällan fingerslag på förstabollen, bra servemottagning.

Lill Ive, hoppar högt, servar underifrån och har turneringens bästa anfallsfingerslag pga dokterns order.

Stor Ive, hoppar lägre eller inte alls, passar destu bättre, han har det liksom i sig.

Adam, hänger på låset.

Skrivet av Adam

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.