Division 3-sammandrag 15/1-2011, herrar

 i Herrlaget, Klubben, Volleyboll

Idag hade vi hemmaplan och det är alltid kul. Father Ive var idag spelledare och han gjorde allt bra. Med tanke på att vissa av oss inte ens förstår hur ett gruppspel med två lag fungerar så är Stor Ive storkungen.

Idag hade vi ett nytt lag i vår serie. Kalmar II, som egentligen är från Mönsterås men som licensierat sig i vår förening. De gjorde bra ifrån sig och jag hoppas verkligen att de kommer att vara med på något mer sammandrag i vår. Nu har de ju licens så det är bara att utnyttja det till max. Ni är välkomna. Dessutom får jag gratulera dem till sin första matchvinst i division tre.

Vårt damlag ställde förtjänstfullt upp med försäljning av fika. Tack så väldans mycket för det. Dessutom var de vårt publikstöd för dagen, tack för det också.

Med i dagens batalj var Kalmar I, Kalmar II, Emmaboda, Karlshamn och Karlskrona.

Pim var idag i publiken. Han spelade volleyboll i läktartrappan med tre barn istället för att leka med fem barn på volleybollplanen. Mikael Johansson gav sin plats till någon annan för att han inte tränat, solidariskt men inte nödvändigt. Nästa gång är du också med. Idag hade han rollen av fotograf.

Vi i Kalmar I som vi numera heter, eller kanske vi ska ta över namnet Kalmar II eftersom vi är sämre än vårt andralag i första set. Vi gör många egna misstag och det är lurigt att spela mot Kalmar II. De har lite goa hyss för sig och vi löser inte det riktigt. Vi förlorar första set för att vi är sämre och för att vi inte är på tå. Skillnaden är att de springer på allt och kämpar som tokstollar, vi är inte vakna.

Bengan hoppar in som passare i andra set. Det löser upp några knutar. Vi får lite bättre flyt och det gör att vi hittar vårt spel.

Lill Ive spelar center och är väl sådär nöjd med det. Josef får bra pass och han lurar in en hel del bollar. Vi letar oss in i matchen och lyckas vinna två set på raken och matchen.

I andra matchen möter vi Emmaboda. Vi byter lite folk. LP kliver in. Han undrar om vi har roligt, jo då det funkar. Vi har spelat in oss rätt så hyggligt. Emmaboda har inte de där mördarna men de har Flycht- och skogsarbetare, helt enligt beskrivning. Vi kämpar på och tar oss genom på ett bra sätt. Vi vinner med 2-0.

I nästa match möter vi Karlshamn. Mike blir bättre med någon match i benen och det funkar bättre för honom. Jocke är inte så sliten som han brukar vara efter ett par matcher i benen. Han sköter sig riktigt bra.

Det visade sig att vår motståndare i finalen skulle bli Karlskrona. Enligt gruppspelet skulle vi mötts en gång i gruppen för att sedan direkt efter spela final. Vi slog ihop det till en match och spelade istället en femsetare. De prylar oss som vanligt i inspiken, de slår hårt.

Martin är på topp på vänsterkanten och ger alltid allt. Han går aldrig något annat än hundra. Juha passar bättre än i början av dagen. Under bollarnas gång kallar han in centrarna på ett så underbart sätt. På en gratisboll hinner han säga meningen ”häng på Lasse” tre gånger bara för att halvsekunden senare lägga över på den där obevakade platsen som jag tror heter position fyra eller position tomhet.

Mitt i matchen går coach Bengan och pinkar. Då plötsligt dömer vi ut oss själva på ett rotationsfel. Alla struntar i detta utom vi själva. Vi tjaffsar lite gutt inom laget. Mike har ingen aning om var han ska stå, inget har förändrats hos honom alltså. Lp styr upp det hela, ger motståndarna en poäng och serven. De flesta i Karlskrona har under tiden lagt sig på golvet för att vila.

Ordningen återställd. Vi tappar tempot fullständigt och det var lätt att förutse. Vi förlorar flera bollar. Vi hamnar snart i fas igen. Vi kör på, LP blockar bra, Adam också. Håson tar en riktig rökare ungefär samtidigt som Adam takskäggar samma person. Adam får större förtroende i anfallet och det är kul och funkar bra. Martin trycker på och slår hårdast idag. Motståndarna släpper Håson i blocket och det är deja-vu-känsla hos mig. Fast han tar revansch och mosar in ett antal. Lp fortsätter att blocka utan att tänka och det är då han gör det bäst.

Vi vinner hela köret.

Spelare denna gång:

Lill Ive

Mike

Håson

Josef

Jocke

Juha

LP

Bengan

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.