Division 3-sammandrag 5/3-2011, herrar

 i Herrlaget, Volleyboll

Till slut lyckades vi hitta sex spelare som ville vara med i dagens sammandrag i Karlshamn. Mike är så sjuk som bara en man med förkylning kan vara. Jag tyckte mest han tjatade om värktabletter och gick omkring och hostade hela dagen. LP gjorde en pet på hela dagen. För övrigt gick han fullt hela tiden. Martin petar aldrig och har slutat helt med sina hoppfingerslag från anfallsposition. Det finns bara ett läge, fullt ös. Pim har i alla fall två lägen fullt ös och fett ös. Idag mosar han fullt på två bollar som vi andra fem alla hade lagt över med bagger, båda i nät. Han ska prompt trycka på allt han har. Fast å andra sidan klämmer han ut en poäng ur nittio procent av resten av sina anfall. Filip har två lägen ribbstolen eller trean. Adam har två långfärdsskridskoturer på kort tid i benen.

Vi har ingen naturlig passare i laget och vi kör med passare i mitten. Det är inte optimalt men det funkar. Undra hur det är egentligen, har vi tre passare i vårt lag eller har vi i själva verket ingen alls?

Med idag och krigade var sex lag Kalmar 2, Moheda, Karlskrona, Karlshamn, Eneryda och vi. Måste igen ge en eloge till Kalmar 2 från Mönsterås som kämpade hårt och verkar ha funnit sig till rätta i division tre.

Vi kommer för sent till starten för att Adam körde enligt hastighetsbegränsningarna. Det märktes att Pims bil trivs bäst i 130 för att den är mest van att färdas i de hastigheterna.

Först möter vi dagens arrangörer, Karlshamn. Vi är inte lika dåliga som första matchen i förra sammandraget. Vi har ändå lite problem med Karlshamn. De sliter och de har någon som biter ifrån bra. Vi förlorar set mot dem men reder ut det hela och vinner matchen.

Andra mötet är Moheda. Deras skolning är stabil. De är ofta på rätt plats. De blockar bra och klämmer till Pim ett par gånger, då blir de glada. LP gör två anfall på raken på superdiagonalen. Deras passare har dåliga skor, snörningen gå upp hela tiden. Vi låter oss inte stressas. Någon av oss är väl cirka dubbelt så gammal som den äldsta i deras lag, vi har lite mer erfarenhet. Pim blir irriterad som vanligt. Vi tappar ett set igen men reder ut det hela och vinner matchen.

Vi möter Eneryda i tredje matchen. Hur svårt ska det vara att inte serva på sjuan? Ja hur svårt ska det vara, ganska exakt så svårt som att spela volleyboll i allmänhet, ganska svårt alltså. Mike passar mest. Han blir så sugen en gång att tjonga till bollen. Den sitter i omklädningsrummet. Vi vinner matchen utan att briljera.

Trött Pim

Trött Pim

Finalen mot Karlskrona såg skev ut. Vi var inte så laddade och LP nämner att kvalitén inte ser ut att bli så bra och då tänkte han på oss inte på vårt motståndarlag. Det finns några sluggers i deras lag. Vi förlorar inspiken som vanligt. Fast mot bra motstånd höjer vi oss. Dessutom är det alltid kul att möta Karlskrona. De har dagen till ära fått förstärkning med en stabil center boende i Lund. Nu skulle det bli åka av.

Vi spelar inte dåligt i första set men Karlskrona är bättre än oss. Vi fastnar i någon uppställning och får inte till det. De går på friskt och sätter många anfall. Vi förlorar första set.

I andra set höjer vi oss. Framförallt försvaret blir bättre. Adam blir så glad när han tar ett hyggligt centeranfall men blir så irriterad när vi inte tar tillvara på det. Baltiska spikes är feta men Adam tar någon sådan också och självförtroendet är på topp. Fast bollen efter får han en rökare rätt i bröstet men blir mest irriterad. Karlskrona börjar göra lite fler egna misstag. Pim får till det på parren någon gång och håller inte igen. LP och Filip blockar bättre. Denied by Persson! Vi tuggar ner antagonisterna och vinner andra set.

I tredje set ser Karlskrona slagna ut när vi leder med 8-1. De förlorar sitt självförtroende. Då tappar vi flera poäng och de har kontakt igen. De får självförtroendet åter och det blir strid ända in i mål. Vi drar längsta strået denna gång.

På vägen hem har Adam marschfart på 130, mest för att Pim inte ska klaga på att det går långsamt. Dessutom går det fortare när man sjunger hela tiden. Vem fasen är egentligen Edith Piaf, är det inte sångaren i The Doors? En sak är i alla fall säker, hon ångrar ingenting.

Spelare denna gång:

Lill Iwe

Pim

Filip

Mike

LP

Adam

Alert Toyota

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.