Kal å Ada Volleycup

 i Herrlaget, Klubben, Volleyboll

Detta blir säsongens sista matchreferat för  inomhusvolleybollen.

Allt var toppen. Vi hade ett bra lag, kul. Vi sov i Skäggets lägenhet, det bådade gott. Vi vrålglodde på OS-final, Brasilien vs USA på projektorn innan sänggående. Johan hade ordnat musikfrågesport. Vi var tre lag som åkte till Göteborg för att spela Kal å Ada. Vi hade bokat bord på Mongolian Barbeque. Vi hade något på gång.

Ive och Håson

Första motståndaren var Dynamo Mustasch. De hade inte slutspelsskägg, de hade inte rosa bandet på tröjorna. De fightade prostatakampen genom att ha odlat mustascher allesammans. Vi hade en okej förstamatch. Vi försökte spela in oss, det gick hyffsat. Vi vann med 2-0.

I andra matchen möter vi Tuve. Vi vinner första set men i andra set förlorar vi vårt första Kal å Ada set. Någon herre slår väldigt hårt.

Bengan, Pim och Adam

I vår tredje match mot Trollhättan/Uddevalla händer något intressant. Pim stukar foten i första set och vi kraschar fullständigt. Det är mycket psykologi i volleyboll och här kom beviset. Vi förlorar första set och Pim lindar sin fot. Vi laddar inför andra set och är riktigt peppade. Vi promenerar in och gör adrenalin. Våra motståndare får 10 poäng.

Andra dagen börjar för oss vid 11, gött. Nu börjar det hända saker.

Ymer verkade vara ett bra lag. Vi höjer oss från första dagen. Motståndet blir bättre och vi också. Daniel är uppenbart glad över god servemottagning. Stor Ive sätter en trea. I nästa boll får han en serve som är på väg att gå ut rakt på foten. Vi maler på och de får 15 och 14 poäng. Vi ber om ursäkt till Mohammed men är ändå glada.

Father Ive

Nu fick vi åter möta Tuve. Håson ligger ner två gånger i samma boll. Vi har inte samma tveksamma spel som i gårdagens match mot Tuve. Trots hårda anfall från andra laget vinner vi ganska enkelt.

Dags att möta de där hungriga unga killarna. Denna typ av lag är allltid roliga att möta. Lite kaxiga, självsäkra och fulla med självförtroende. Denna gång hette de VK Block. Så fort bollen sitter på vajern drar LP 2,5 man i blocket. Pim blockar med näsan och gör poäng. LP träffar den enda med glasögon på hela turneringen med ett hyggligt anfall. Lill Ive sätter matchbollen på backspike. De lyckas rädda 16 respektive 13 poäng.

Final – vem trodde det? Ett norsk/svenskt lag som kallade sig GSI-Sandefjord blev våra motståndare. Dessa kunde spela boll. Bengan scoutade – han slår långt ner i diagonalhörnet – nog fasen gick vi på det både en och två gånger. Denna match innehåller det mesta. Meningsskiljaktligheter – Pim härjar fritt. Bengan blockar perfekt och blir avblåst för nät vid 22-18. LP nekar flera i blocket. Vi vinner till slut hela alltet för fjärde gången. Bra jobbat alla.

Efter matchbollen

Vi tackar för ett otroligt stöd från vår klack som bestod av vårt damlag och vårt ungdomstjejlag. Ni var den sjunde spelaren på banan.

Det var det sista för denna säsong. Vilken otrolig avslutning. Hoppas att vi ses igen när vi tröttnat på beachvolleyboll och det börjar bli dags att krypa inomhus igen. En extra eloge till ungdomslaget som var med och krigade på Kal å Ada för första gången. Hoppas vi också ses till hösten.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.