Division III sammandrag herrar i Moheda

 i Herrlaget, Volleyboll

Säsongens första sammandrag för herrarna gick av stapeln lördagen 15 oktober 2011 i Moheda. Herrarna blir glada när vi åker med bara sex spelare, då får man spela mycket. Fast ibland kändes det som det hade varit bra med åtminstone en avbytare. Pim var sugen men det gick inte att lösa idag. Vi hann med frukost på det lokala bageriet innan match. Dessutom hann vi med att köra fel i Moheda.

Vår första match mot Spike-Jönköping börjar illa. Vi ligger under med 10-3 men vi löser det hela och vinner.

Andra matchen är mot Moheda. De är för disciplinerade för oss, de är för jämna. De har ett lag där spelarna är någotsånär lika gamla och de sitter tätt ihop. Vi är mer ett lag som spretar åt alla håll. De är för samspelta för oss idag, vi förlorar.

Lenhovda har fyra lag anmälda till serien. Idag mötte vi ett av dem. Vi har lite mer finess än dem och lyckas vinna.

Dags för match mot Karlskrona. De har ett liknande lag som förra året. De spelar bra volleyboll. Nu var det dags att skärpa till sig. Vi höjer oss från förra förlustmatchen och spelar bättre. Vi kommer igång på riktigt med blockspelet. Vi pressar dem till avgörande set, där vinner de med 15-13. Hårt för oss men det är kul att spela mot bra lag.

I match om tredjeplatsen spelar vi åter igen mot Lenhovda. Vi lyckas hålla någotsånär lika standard på vårt spel som i matchen mot Karlskrona. Detta gör att vi vinner och slutar trea av fem lag.

Idag spelade vi med två debutanter i laget. Mats ”Masse” Magnusson och Simon ”Fys-Dudde-släggan”. Jag har aldrig sett så taggade debutanter. Mats är stabil i de två första matcherna. När vi stoppar LP på kanten får Mats det otacksamma uppdraget att vara center. Fast Martin hjälper in honom flera gånger och Mats gör flera anfallspoäng. Matchträning är den bästa träningen.

Fys-Dudde-släggan har längden och fysen. Det han gjorde bäst idag var blocket. Där har han talang och undertecknad och han gjorde många blockpoäng. Dessutom slår han väldigt hårt, han gör flera anfallspoäng. På det har han idag gjort sitt livs första backspike. Återigen, matchträning är den bästa träningen.

Lill Ive började på vänsterkanten och slog mycket bra som vanligt. Han hamnar dock på passarposition efter en match. Jag blir överaskad över hans stabila  insats där. Hans pass påminner om en kille som heter Johan som ibland tränar i föreningen.

Mikael börjar som passare med blandat resultat. Han är beroende av bra servmottagning. Efter ett par matcher får han mosa lite boll också. Micke är inte beroende av så bra pass, beachkille som han är. Nu kommer han upp i luften också eftersom han slipper sanden. Bra mos.

LP, visade ingen pardon idag. Han är center från början men det insåg vi att vi inte hade råd med, ut på kanten med dig. Han petar en gång på fem matcher och mördar resterande pass. Dessutom är han idag något av en spelande coach. Gött att ha någon som kan mycket volleyboll när vi har flera som är nya på matchgolvet.

Serie och resultat:

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/ForeningForbundsinfo/Distrikt/SydsvenskaVolleybollforbundet/Sydsvenskan/

Martin, Mats, Mikael, Simon, Adam, Lasse P

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.