Sammandrag damer i Våxtorp 7 januari 2012

 i Damlaget, Volleyboll

Det fjärde sammandraget spelades i Våxtorp. Kalmar A och B åkte tre bilar förbi den ena ladugården efter den andra i sin lilla felkörning i de Halländska skogarna. I Kalmar A spelar Ebba och Ullis centrar, Emmi och Jenny kanter, Lotta passar, Lollo och Martina går både som passare och kanter. Lollo debuterade med passare och Jenny spelade första sammandraget för säsongen.

Sex lag var anmälda och Kalmar A och B fick börja med att möta varandra. Kalmar A vinner denna match med 25-11, 25-20. I A-lagets andra match möter vi Warberg. Kalmar vinner första set med 25-16, vi spelar bra och kör denna match med Martina som passare för att ha block på kantsmashar. I andra set byter Warberg in en ny kant som smashar hårt och hela Warberg taggar till och vinner med 25-15. I tredje set råkar vi göra fel uppställning och ett förvirrat Kalmar förlorar med 15-9.

I semifinalen möter vi hemmalaget Vindrarp. Vi spelar bra men Vindrarp är vassare, vi förlorar med 25-20, 25-13. I matchen om tredje och fjärdeplats möter Kalmar A för första gången denna säsong Falkenberg. Vi går in i denna match peppade och glada, nu ska vi åka hem som vinnare. Vi spelar bra och satsar i våra anfall och plockar upp Falkenbergs anfall. Vi vinner denna match med 25-18, 25-12 och slutar trea och åker hem till andra sidan Sverige med ett stort leende.

Kalmar A jobbade bra i försvar och få bollar ”trillade ner i backen”. Ullis är en säker spelare och Martina imponerar med sina hårda servar. Passardebuterade Lollo växte för varje match som gick och Lotta var stabil i sina pass. Jenny var laddad och glad och fick in några härliga kanoner! Både Ebba och Emmi placerade sina anfall och gjorde många poäng i motståndarnas hål i mitten och i hörnen. Bra jobbat hela laget och PUH ! vi klarade av att hålla ställningarna trots frånvaron av semestrande Österbergs…….

Hemmalaget Vindrarp vinner sammandraget före Warberg. Kalmar A behåller sin andra plats i serien, men knappar in på serieledande Falkenberg.

1. Falkenberg 29

2. Kalmar A 28

3. Warberg 25

3. Vindrarp 25

5. Smålandsstenar1 15

6. Gislaved 13

7. Veddige 10

7. Eksjö 10

9. Kalmar B 8

10. Gislaved 96 7

11. Smålandsstenar2 5

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.