Onsdagsturnering nr 9

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

Finalen är bara en vecka bort och det var sjutton lag som tog sista chansen att knipa rankingpoäng i den nionde onsdagsturneringen. Ostkusten sviker inte och även denna onsdag var det härlig kvällssol. Säkert var många inspirerade av pågående London-OS, kanske märktes en extra glöd i anfall, block och digs. Angående OS pågår i skrivande stund en fantastisk match mellan USA och Brasilien på SVT 24. Och just det ungdomar, det handlar alltså om RIKTIG volleyboll där spänst, kraft, fysik, samspel och taktik är ännu viktigare, ingen sandlåda här inte… En härlig morot inför kommande inomhussäsong. Så fick jag sagt det…

Hursomhelst, vi är bara drygt halvvägs in i sommaren och även sandvolley är en underbar sport. Undertecknad och Pim genomförde en helt ofrisserad lottning som resulterade i många jämna lag och trevliga matcher i 6 gruppspelsomgångar. Efter detta följde slutspel. Värt att notera är att Felicia som ligger bra till i totalrankingen tog sig ända till semifinal tillsammans med Henrik N. I kvarten slog de ut Jonas A som också har en framskjuten placering i totalrankingen. Typiskt nog var det rankingettan Henrik Wahlberg tillsammans med Billy Nilsson som besegrade Felicia/Henrik och tog sig vidare till final. I andra semin möttes Konrad/Olle och H:son/Oskar där H:sons rutin tillsammans med en Hungrig Oskar tog dem till final. Konrad/Olle vann sedan bronsmatchen och Konrad säkrade därmed sin plats i finalomgången nästa vecka. Under finalen hade dessvärre båda tävlingsledarna en del familjära plikter och missade spänningen. Matchbollen var dock fantastisk där Oskar fick avsluta med en snygg räddning i form av en vänsterforehand som gick direkt över nät och var otagbar för Billy/Henrik. H:son och Oskar värdiga vinnare!! Sammanfattningsvis en härlig kväll med massvis av volley, kämparglöd och gott humör.

Nu ser vi fram emot den spännande finalen nästa vecka där de sexton spelare med högst rankingpoäng deltar. Lagen kommer att lottas. Kom ihåg att det inte alls är säkert att alla högt rankade dyker upp så kom gärna ner och se om du får plats. Lycka till!

 

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.