Resultat Tåfrosten 2013

 i Beachvolley, Tävlingar
DSC00526

Segrarna i herrklassen, Magnus & Henrik

Strålande solsken och en hel massa plusgrader gav ett fantastiskt beachväder när Kalmar Volley kickstartade säsongen med årets första turnering, Tåfrosten. Till turneringen fick man antingen anmäla ett lag eller som singelspelare. Flera lag anmälde sig och resterande spelare pusslades ihop efter bästa förmåga till hela 8 damlag, indelade i 2 fyralagsgrupper och 14 herrlag, indelade i 2 fyralagsgrupper och 2 trelagsgrupper. En total på 22 lag som satte sekretariatet på hårda organisatoriska prov. Slutligen lyckades vi, efter lite pussel och omstruktureringar, komma igång med gruppspelet som flöt på under ett par timmar för att sedan följas av slutspel enligt gammal god tradition, resultatet kan ni läsa nedan.

Dam-turnering

Som sagt så spelades damernas turnering i 2 grupper och dessa såg ut på följande vis:

Grupp A

Hilda/Anna
Jill/Monica
Maja/Mia
Stina/Helena(Anneli)

Grupp B

Martina/Kristina
Tova/Emma
Emelie/Jennie
Felicia/Ebba-Lotta

Segrare i grupp A blev Maja/Mia med Hilda/Anna som god tvåa, på tredje plats hamnade Jill/Monica och avslutningsvis har vi Stina/Helena (Anneli).

Segrare i grupp B blev Martina/Kristina med Felicia/Ebba-Lotta som god tvåa, på tredjeplats hamnade Tova/Emmaoch avslutningsvis har vi Emelie/Jennie.

Enligt principen att ettan möter fyran från andra gruppen och tvåan möter trean från andra gruppen fick vi en kvartsfinalserie enligt följande:

Helena som var med och segrade i damklassen

Helena som var med och segrade i damklassen

Maja/Mia – Emelie/Jennie
Martina/Kristina – Stina Helena (Anneli)
Felicia/Ebba-Lotta – Jill/Monica
Hilda/Anna – Tova/Emma

Segrarna i dessa kvartsfinaler fick naturligtvis spela semifinaler och efter flera mycket välspelade matcher hade vi två klara semifinaler enligt följande:

Maja/Mia – Felicia/Ebba-Lotta
Stina/Helena (Anneli) – Hilda/Anna

Som spelsystemet kräver så avslutades dam-turneringen med en rafflande final mellan Felicia/Ebba-Lotta och Stina/Helena (Anneli) och slutligen, efter en fantastisk insats stod Stina/Helena (Annali) som segrare och vi reser oss upp bugar och applåderar för årets segrare i Tåfrosten (dam) Stina/Helena (Anneli). Stort grattis!

 

 

 

 

Herr-turnering

Herrarnas turnering spelades i ett gruppspel med fyra grupper enligt nedan lottade struktur:

Grupp A

Billy/Simon
Erik/Thuc
Hence/Micke  J
Jocke/Peter

Grupp B

Dudde/Martin
Fredrik/Martin (Norrlands stolthet)
Tomasz/Karl
Jimmy/Micke P

Grupp C

Jonas/Anders
Magnus/H-son
Patrik/Ulf

Grupp D

Rickard/Kim
Stefan/Johan
José/Hytham

Alla lag mötte varandra en gång inom gruppen för att på så vis skapa en sluttabell i varje grupp. Ur tabellen för grupp A & B (fyralagsgrupperna) direktkvalificerade sig ettan och tvåan till kvartsfinal med i grupp C & D (trelagsgrupperna) direktkvalificerade sig ettorna till kvartsfinal medan tvåorna och treorna fick möta varandra i kvalmatcher om de sista kvartsfinalplatserna.  Segrare i grupp A blev Hence/Micke J och fick sällskap av Jocke/Peter till kvartsfinal. I grupp B segrade Tomasz/Karl före Dudde/Martin och i grupp C direktkvalificerade sig Magnus/H-son och i grupp D segrade Rickard/Kim. Följdaktligen blev det kvalmatcher för resterande lag i grupp C & D enligt följande:

Jonas/Anders – Stefan/Johan
José/Hytham – Patrik/Ulf

Efter att segrarna i kvalmatcherna korats presenterades kvartsfinalerna enligt följande och segrarna är markerade med fet stil:

Hence/Micke J – Dudde/Martin
Tomasz/Karl – Jocke/Peter
Magnus/H-son – Jonas/Anders
Rickard/Kim – Patrik/Ulf

I de påföljande semifinalerna fick Dudde/Martin ta sig an Tomasz/Karl och lyckades efter en tuff drabbning avgå med segern och kvalificera sig till att spela final. I den andra semifinalen drabbade Magnus/H-son och Patrick/Ulf åter samman och även detta blev en tuff, och blåsig tillställning men efter mycket om och men lyckades Magnus/H-son avgöra och ta sig till final. Semifinalerna ser ni nedan:

Dudde/Martin – Tomasz/Karl
Magnus/H-son – Patrik/Ulf

Finalen blev en sammandrabbning mellan rutinerade rävar och kraftfulla ungdomar där rutin i form av framför allt en storspelande H-son segrade. Finalen slutade alltså med en seger för Magnus/H-son enligt följande:

Magnus/H-son – Dudde/Martin

Tack alla deltagare och publik för en trevlig start på säsongen!

 

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.