Onsdagsturneringen – 3:e omgången

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

onsdagsturnering_logga_litenDå var tredje omgången av onsdagsturneringen 2013 avgjord. Trots motstånd från vädergudarna och runt 60 mm regn, vilket även syntes på planerna som fått ta en del stryk av det hårda regnet,  under dagen samlades hela 10 lag för veckans batalj. Veckans turnering var en lottnings-turnering och startfältet bestod av 6 damspelare och 14 herrspelare. Tävlingsledningen beslutade att prioritera mixed-spel i så stor utsträckning och därför lottades först damspelarna in i lag tillsammans med slumpvis valda herrar och därefter lottades herrarna fritt ihop med varandra. Resultatet blev 2 grupper om fem lag enligt följande:

Grupp A

Hilda/Jonas A
Emma S/Kalle
Matild/Pim
Billy/Per
Magnus Krille D

Grupp B

Felicia/Suave
Ebba/Erik
Simon N/Simon L
Johannes/Hence
Ari/Jürgen

Gruppspelet resulterade i att Simon/Simon och Emma/Kalle fick lämna turneringen utan slutspel och övriga lag spelade kvartsfinal enligt följande:

Magnus/Krille – Ari/Jürgen (21-7)
Felicia/Suave – Billy/Per (21-17)
Johannes/Hence – Hilda/Jonas (21-13)
Matild/Pim – Ebba/Erik (21-18)

Efter dessa ytterst välspelade och jämna kvartsfinaler hade fyra lag kvalificerat sig till vidare spel och på ena sidan fick Magnus/Krille möta Felica/Suave i en stenhård eldstrid, som bjöd på både hårda spikar och fantastiska försvar, där Magnus och Krille reste sig ur röken som segrare med 21-18.

I den andra semifinalen drabbade Johannes/Hence samman med Matild/Pim och även här genomfördes en jämn och välspelad match som resulterade i att Johannes och Hence fick spela final medan Matild och Pim fick ta sig an match om tredjepris.

Efter en lång och slitsam turnering på blöta och tunga banor stod så till sist fyra personer uppställda för en sista sammandrabbning. En liten men trogen skara åskådare väntade med spänning för att få se båda gruppernas vinnare drabba samman för första gången under kvällen. Skådespelet bjöd på en mängd fina bollar med oberäkneliga  svävservar, stenhårda spikar, otroliga försvarsräddningar och ett och annat block i den hårda och blöta sanden. Slutligen kunde Magnus/Krille höja armarna för seger med 21-15 och därmed stå som segrare i denna tredje omgång av 2013 års onsdagsturnering.

Aktuell ranking – Topp 32

[csv src=http://www.kalmarvolley.se/wordpress/onsdag.csv]

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.