Mia var bästa Kalmarspelare i Böda!

 i Beachvolley, Tävlingar

20130615_175718bBöda bjöd på strålande väder hela lördagen, bortsett från en aningen för stark vind. Under söndagen kom det någon enstaka skur men det var ändå skapligt väder och kanske en aning mindre vind.

Mia Götesson & Felicia Österberg deltog i Open grön och gick obesegrade hela vägen till final. Där blev det tuffare, men Mia och Felicia visade klass och tog hem finalen med 2-1 i set. Både Felicia och Mia ingår i Kalmar VBK’s tävlingssatsande träningsgrupp, och det visar sig direkt på resultaten! Det var dessutom första gången de spelar ihop!

Anna & Hilda spelade i Open svart men hamnade i en tuff grupp och lyckades inte gå vidare. Man visade dock att spelet finns där när man lyckades vinna ett set mot det lag som till slut blev tvåa i turneringen.

Henric & Micke hamnade (som vanligt) i en tuff grupp och fick möta turneringens förstarankade i första matchen. Rankingpoäng säger inte allt och det här var ett lag som Henric & Micke borde slå, men de behärskade de svåra vindförhållandena bäst och kalmarkillarna kom aldrig in i matchen. Förlust med 0-2. Andra matchen blev en enkel seger. I kvarstfinalen fick man såklart turneringen andrarankade lag. Det blev en jämn och välspelad match som tyvärr slutade 0-2, förlust för Kalmar. Men motståndarna gick sen hela vägen och vann turneringen.

Patrik Fagerström ihop med Pär Nilsson, Mariestad, lyckades också vinna en match i gruppen och gick vidare till kvartsfinal. Där stötte man på det lag som vann över Henric & Micke i gruppspelet. Även Patrik fick se sig besegrad med 2-0 och en delad 5:e plats i turneringen.

Mia deltog även i söndagens mixedturnering ihop med sin sambo Micke. Efter ett svajigt gruppspel fick man igång sitt spel och gick hela vägen till final. I semifinalen slog man ut klubbkompisarna Henric & Felicia, som spelade ihop för första gången. Semifinalen var en mycket jämn match med matchbollar åt båda lagen innan Micke och Mia till slut vann med 16-14 i avgörande set. I finalen mötte Micke och Mia Åsa Lundqvist, vinnare i mixed-SM 2011, ihop med Robin Sundström, vanligtvis challengerspelare. Micke och Mia bjöd på bra motstånd men orken tröt en smula och det blev till slut 0-2 och en silverplats. Vinnarna Åsa och Robin förlorade f.ö. bara en match, nämligen mot Kalmars Henric & Felicia i gruppspelet!

Seger på lördagen & final på söndagen, Mia Götesson var helt klart helgens Kalmarspelare!

Mia & Felicia

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.