Openturnering i Karlskrona

 i Beachvolley, Tävlingar

image

Henric och Micke på väg till Karlskrona för att representera Kalmarvolley i Team Sportia Open. 12 lag är anmälda. Sist vi var där och lirade åkte vi väldigt missnöjda därifrån efter att ha spelat dåligt och åkt ur i kvartsfinal. Idag hoppas vi på något bättre. Mickes mål för dagen är medalj, Henric siktar på att vara hemma lagom till kvällens grillfest.

Första matchen möter vi turneringens topprankade lag. 400 rankingpoäng mot våra 40.
Första set förlorade vi med 21-17. Vi spelar faktiskt ändå ganska bra.
Andra set är vi grymma. Micke smiskar in anfallen o Hence dunkar in några hoppservar. Vi leder som mest med 14-7. Vinner sen med 21-16.
Tredje set går tyvärr lite trögare. Vi kommet efter direkt och det känns tyvärr som att vi är lite trötta. Förlorar med 15-10.
En chans till att gå vidare.

Den andra matchen blev en kassaskåpssäker seger. 21-12, 21-5.

I kvartsfinalen möter vi givetvis turneringens 2:a rankade lag. Två unga bollsäkra killar från Karlskrona.
Vi börjar matchen lite darrigt, hade svårt att komma åt deras korta shots. Vi är steget efter och förlorar setet med 21-16.
Andra set är vi taggade, och plockar upp motståndarnas anfall. Vi dominerar setet och vinner med 21-12.
Tredje set böljar fram och tillbaka. Vi har en svacka på slutet och får matchbollar emot oss, 12-14. Men vi vinner fyra magiska bollar på raken och vinner matchen.

I semifinalen ställs vi mot en beachhallstränad kille från malmö ihop med en grymt duktig norrman. De känns klart bättre och gör nästan inga misstag. Vi förlorar med 2-0 och slutar 3:a i turneringen.

Och vi hinner dessutom hem till kvällens grillfest 🙂

KFUM Karlskronas inlägg om turneringen.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.