Kalmarframgångar i Böda!

 i Beachvolley, Tävlingar

2988845Organisationen BeachAid anordnade under torsdagen en openturnering i stålande väder på den fantastiska Bödasanden. BeachAid är en tour som anordnar tävlingar runt om i Sverige där alla intäkter går till olika välgörenhetsprojekt.

I den här turneringen deltog 32 herrlag och 5 damlag. Mia Götesson representerade Kalmar i damklassen och blev värvad av en norsk spelare. De båda kämpade fint och nådde semifinal tack vare en fjärdeplats i gruppen. Men där blev motståndet för svårt och man fick nöja sig med en delad tredjeplats.

På herrsidan spelade Mikael Johansson och Henric Wahlberg stabilt i gruppspelet och lyckades vinna sina tre gruppmatcher utan någon setförlust. I slutspelet tillämpades s.k. dubbeleliminering, dvs två chanser att gå vidare. I åttondel fick alltså Henric och Micke direkt tufft motstånd i form av en annan gruppetta. Det blev en jämn match men i tredje och avgörande set vann Henric och Micke klart, tack vare stabilt servande och block & försvarsspel.

Segern innebar att man gick direkt till kvarsfinal, medan förlorarna fick en chans till i åttondel. I kvartsfinalen mötte man två duktiga jönköpingskillar, men här gjorde Henric och Mikael sin kanske bästa match för dagen och vann säkert med 2-0.

I semifinalen höjdes nivån ytterligare, men en mycket jämn match slutade återigen med kalmarseger i tredjeset. Segern bärgades mycket tack vare att kalmarspelarna trodde på sin taktik och fullföljde den hela vägen. När sen Micke fick höra en av sina favvolåtar ur högtalarsystemet vid rätt tillfälle i matchen, då var saken nästan klar. Till slut stod man där med två matchbollar och motståndarna servar. ”Nu tar vi det bara lugnt” säger Henric och avslutar matchen med en våldsam smash som enligt Micke borde klassats som mordförsök.

Finalen spelas på centrecourt med fullsatta läktare (sanddyner) och en speaker som refererar matchen. Tyvärr var motståndet alldeles för bra. I andra set hämtade kalmarkillarna upp till likaläge, trots fyra matchbollar emot sig, men till slut blev det ändå förlust med 2-0.

En bra dag slutade med en mycket välförtjänt andraplats!

Även Chrille Dixon och Mange Rosenlund tävlade i herrklassen. De tog sig vidare till slutspel via en andraplats i gruppen. Där åkte man på det lag som Henric och Micke precis slagit i sin åttondel. Motståndarna var revanschsugna och ville gärna slå ut ett kalmarlag nu när de fick chansen igen, och så blev det tyvärr också.

Prisutdelning BeachAid Böda

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.