Full pott för hemmalagen

 i Beachvolley, Tävlingar

Kalmarvolleys nya klubbmärkeNär Kalmar VBK anordnade årets upplaga av Intersport Open blev det hemmaseger i både dam och herrklassen.

Solen stekte rejält vid Långviken och mycket mer vind än en lätt bris blev det inte. Damturneringen bestod av 6 lag och herrturneringen 11, och på våra fyra planer blev det en väldigt lång turnering för dem som gick hela vägen.

Damturneringen var på vippen att inte bli av, men tack vare tappra klubbmedlemmar som provade på turneringshetluften för första gången så blev det spel! Nästa år hoppas vi att det inte ska behövas övertalning, utan att klubbens duktiga tjejer faktiskt satsar på denna turnering!

Damfinalen blev en mycket jämn och spännande histora mellan två Kalmarlag. Maria Götesson & Helena Persson som ej tävlat ihop tidigare, mot Ebba-Lotta Grandbom & Felicia Österberg. Mia och Helena knep första set, men Ebba och Felicia var bäst i längden, kom tillbaka och vann andra och tredjeset, och kan nu titulera sig regerande Intersport Open-mästare. På tredje plats hamnade Monika Bergman & Emma Kihl, samt Linda Cederqvist och Anneli Österberg.

I herrturneringen var det ett lag som verkligen höll hela vägen. Mikael Johansson & Henric Wahlberg, Kalmar VBK, gick igenom hela turneringen utan att förlora ett enda set och stod vid halvåtta på kvällen som segrare, efter en mycket välspelad final. Micke & Henric gjorde ett grymt bra första set i finalen som de vann stabilt. I andra set var gästerna bättre och kalmarkillarna låg under hela vägen till slutet. När bara några bollar återstod fick Olof från Karlskrona kramp i benet och tvingades till en skadetime-out. Han kunde spela vidare, men kom aldrig riktigt in i det igen då Henric och Micke tog fem raka poäng och vann matchen och turneringen! Andraplatsen gick till Shahab Mesbah och Olof Andersson. På tredjeplats har vi Kalmars brödrapar Ludwig Vinterdag & Joakim Thunborg. Ludde som gjorde sin första turnering representerandes Kalmar VBK! Grattis! Trea kom även Joakim Svedberg och Robert Rylander som var turneringens högst rankade lag.

Semi damer:

Annelie Österberg/Linda Cederquist – Maria Götesson/Helene Person 18-21, 18-21
Felicia Österberg/Ebba-Lotta Granbom -Monika Bergman/Emma Kihl 21-9, 21-9

Final

Maria Götesson/Helene Person – Felicia Österberg/Ebba-Lotta Granbom 21-15, 15-21, 7-15

Herrar Semi

Mikael Johansson/Henrik Wahlberg – Joakim Thunborg/ Ludvig Vinterdag 26-24, 21-14
Olof Andersson/Shabab Mesbah – Robert Rylander/Joakim Svedberg 16-21, 22-20, 15-13

Final
Mikael Johansson/Henrik Wahlberg – Olof Andersson/Shabab Mesbah 21-14, 21-19

Mia, Ebba-Lotta, Felicia och Helena

Mia, Ebba-Lotta, Felicia och Helena

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.