Onsdagsfinalen – King Hen-ric of the beach

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

OnsdagsturneringÅrets onsdagsfinal avgjordes i spelformatet King & Queen of the beach, men eftersom onsdagsturneringarna är helt könsneutrala så döptes turneringen snabbt om till Hen Of The Beach. Det passade ju bra efter som det efter drygt tre timmars spel var Kalmar VBK’s Hen-ric Wahlberg som stod som segrare.

Vädret var minst sagt ostadigt under onsdagen, vilket tyvärr innebär att den väntade storpubliken uteblev. Detta var synd, då onsdagsfinalen bjöd på sommaren bästa onsdagsbeachvolley! Detta var ju att vänta då det var de 16 högst rankade spelarna som deltog i finalen. Endast två spelare av de 16 hade fått förhinder, så Simon och Maja kom in som starka reserver. (Ett extra tack till Kalle och Mathilde som också var reserver men hamnade utanför då alla spelare kom, men istället stannade och hjälpte till med arrangemanget)

Spelarna delades in i fyra grupper med fyra spelare i varje. Varje grupp om fyra gjorde sen upp genom att alla spelade med alla. Grupperna delades in genom att alla spelarna seedades efter sitt resultatsnitt på onsdagsturneringarna. Förstarankad, och favorit, var Pim Thunborg, som är Långvikens mest meriterade spelare med SM-medalj i bagaget.

De två bästa i varje grupp gick vidare till A-semifinalen, medan de andra två gick vidare till B-slutspel. Till A-semifinal ett gick, Mange, Crille, Pim & Ulf, och i den andra A-semifinalen fanns Henric, Patrik, Maja & Felicia. Roligt att se att båda tjejerna som kvalificerat sig till final hamnade på den övre halvan!

Efter fint spel i båda semifinalerna var det de gamla beachrävarna Pim, Henric & Magnus som gick till final, ihop med Patrik som nog är klubbens herrspelare som utvecklats mest senaste året. Kanske är det ingen slump att Patrik, Magnus & Henric har gått i elitträningsgruppen, som leds av Pim.

Finalen inleds med att Pim & Henric mer eller mindre mosar Mange & Patrik med 21-8. I nästa match blir spelet jämnare, där vinner Pim & Patrik över Henric & Mange med 21-16. I den sista matchen avgörs segern med endast en poäng! Henric & Patrik lyckas besegra Pim och Magnus med 21-17, vilket innebär att Henric, Pim & Patrik slutar på två segrar var, men Henric har ETT poäng mer än Pim. Segrare i 2013 års Onsdagsfinal är alltså Henric Wahlberg! (se fullständig resultattabell nedan)

 1. Henric Wahlberg
 2. Pim Thunborg
 3. Patrik Fagerström
 4. Magnus Rosenlund
 5. Crille Dickson
 6. Uffe Runesson
 7. Maja Gustavsson
 8. Felicia Österberg
 9. Jonas Andersson
 10. Simon Lundström
 11. Johannes Halldorf
 12. Jimmy Lenthy Andersson
 13. Billy Nilsson
 14. Suave Chhekteri
 15. Simon Nilsson
 16. Jürgen Dobisch

Hedersomnämnanden!

Ranking
Magnus Rosenlund var den som samlade ihop flest rankingpoäng under 2013, och vann alltså tabellen. Magnus vann flera onsdagsturneringar ihop med olika medspelare och visade en jämn hög  form hela sommaren. I tabellen jagades Magnus närmast av Henric Wahlberg (2:a) och Felicia Österberg (3:a).

Flitigast
Kalmar VBK delade även ut pris till Jonas Andersson & Billy Nilsson som var de enda spelarna som deltog i samtliga 10 onsdagturneringar 2013. Bra jobbat!

Överraskning
Maja Gustafsson som kom in som reserv och slutade som 7:a och BÄSTA TJEJ i onsdagsfinalen.

Felicia, Patrik, Pim, Henric, Crille, Mange, Billy

Felicia, Patrik, Pim, Henric, Crille, Mange, Billy

Ett stort tack
Till veckoansvariga, spelare, åskådare och alla andra inblandade som gjort onsdagsturneringen till en stor succé även denna sommar. Det finns redan nu planer på vissa förändringar inför nästa sommar, bl a att utöka antalet veckor. Hoppas vi ses i sanden även då.
För er som vill förbättra spelet till nästa år rekommenderar vi att följa med Kalmarvolley in och spela inomhusvolleyboll i vinter! Välkomna!

Ranking – Topp 32 2013

[csv src=http://www.kalmarvolley.se/wordpress/onsdag.csv]

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.