Onsdagsturnering #8

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

onsdagsturnering_logga_litenEfter regn kommer solsken, så även denna onsdag. Förmiddagen präglades av kraftigt ihållande regn över Långviken och rykten säger att det trots vätan har siktats 3 stora och två små galningar grävandes sand på Långviken för att förbereda kommande turneringar.

Men som på beställning så sprack himlen upp på slaget kl. 16:45 när den åttonde onsdagsturneringen skulle avgöras. Det uppdämda behovet av att spela beachvolley i Kalmar var onekligen stort och hela 20 lag anmälde sig till denna turnering där man själv fick para ihop lag. Deltog gjorde såväl ”gamla” välkända ansikten som nya bekantskaper och alla hade roligt i sanden på Långviken.

Efter avslutat gruppspel i 5 grupper fick 5 lag lämna turneringen och övriga lag påbörjade slutspel. 1 lag direktkvalificerade sig till kvartsfinal (Magnus/Crille) medan övriga fick göra upp om de resterande 7 platser.

I de påföljande kvartsfinalerna spelade Daniel/Micke vs. Magnus/Crille och i den bataljen, som spelades till 15, gick Daniel/Micke ut som segrare med 15-13.  I den andra kvartsfinalen fick Jimmy/Jonas möta det för dagen nya laget Kalle/Rapp. Här imponerade Kalle med fantastiska servemottagningar och bländande anfall och tillsammans med den ständigt stabila Rapp blev de för mycket för Jimmy/Jonas och matchen slutade 15-10 till Kalle/Rapp. På den andra sidan av slutspelsträdet hittar vi ”norrlands stolthet” Fredrik tillsammans med Simon som även planerat att spela Intersport Open tillsammans mot bröderna Anton och Emil som med fantastiska försvarsräddningar bjöd upp till en riktigt bra match och lyckades knipa en semifinalplats framför näsan på Fredrik/Simon med minsta möjliga marginal 15-13. I fjärde kvartsfinalen mötte våra vänner från Emmaboda Patrick/Uffe vs. Emma/David som spelade sin första onsdagsturnering för året men förhoppningsvis fick mersmak och kommer tillbaka för att spela även de kommande turneringarna. I matchen blev de samspelta kamraterna från inre småland för tuffa för Emma/David och Patrick/Uffe lyckades avancera till semifinal med 15-10.

Till semifinalen ändrar tävlingsledningen så att matcherna istället spelas till 21 och i den första matchen får vi se de samspelta ”bröderna” Micke/Daniel storspela och lyckas ta en bekväm seger med 21-12 mot Kalle/Rapp. Även i den andra semifinalen blev det ganska stora siffror och tyvärr räckte inte Emil/Antons fantastiska försvarsspel till mot Patricks blixtrande spikes och Uffes maskerade shots, matchen slutade 21-13 till Patrick/Uffe.

I matchen om tredjepris blev Rappens rutin och Kalles vinnarskalle för mycket för bröderna Emil och Anton som föll med flaggan i topp och plockade hem en hedrande fjärdeplats och Kalle/Rapp knep således tredjeplatsen. I finalen hade vi alltså en av de regerande onsdagsturneringsmästarna Daniel tillsammans med en av klubbens absolut bästa spelare mot klubbens längsta spelare och en ultrasnabb försvarsspelare, hur skulle detta sluta. Spikes, block, shots, och servess avlöste varandra och i slutändan stod Daniel/Micke som segrare, grattis från tävlingsledningen!

Resultat i korthet

1. Daniel/Micke
2. Patrick/Uffe
3. Kalle/Rapp
4. Emil/Anton
5. Magnus/Crille, Jimmy/Jonas, Fredrik/Simon, Emma/David
9. Suave/Johannes, Johan/Erik, Linda/Dennis, Emma/Maja, John/Tobias, Mia/Anneli, Billy/Simon
16. Jürgen/Mathild, Simon/Jonathan, Hilda/Anna, Olle/Tova, Olle/Lina

Tack för en trevlig turnering!

/Tävlingsledningen

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.