Kalmars herrar fråntas seriesegern

 i Herrlaget, Volleyboll

Herr A_01

Kalmar har spelat med otillåtna spelare, kan man idag läsa på Sydsvenska volleybollförbundets hemsida. Tydligen har en av Kalmars spelare varit licensierad för en annan klubb under säsongen. Seriesegern går nu istället till tvåan Karlskrona.

Saxat från Sydsvenska volleybollförbundets hemsida:

”Förbundet har hela säsongen haft ögonen på Kalmar VBK’s spelartrupp då misstankar har funnits. Vissa sammandrag har Kalmar ställt upp med ett lag och i andra tre. Detta kan ibland tyda på att det finns spelare som inte tillhör klubben på ”rätt sätt”. Efter att ha granskat klubbens licensierade spelare och jämfört med de som spelat sammandrag har man hittat en avvikelse.

Herrspelaren Fredrik Lindahl har spelat flera avgörande matcher för Kalmar VBK under säsongen, men har hela tiden varit licensierad för sin moderklubb Vännäs VK.
SONY DSCKalmar VBK’s ordförande, tränare och lagledare Johan Iveslätt:
– Jag är helt chockad. Jag är helt säker på att alla papper är i sin ordning. Fredrik har tränat och spelat med oss under en tid och jag vill absolut minnas att vi faxade in papper om spelarövergång.

Karl Johansson på Sydsvenska volleybollförbundet svarar:
– Nej, vi har ingen registrerad spelare vid namn Fredrik Lindahl i sydsvenskan, säger Karl. Vi har inte fått någon ansökan från Kalmar VBK.

fredrikSydsvenska volleybollförbundet presenterar även bevis i form av en bild från Norrlandsserien där vi ser Fredrik Lindahl posera ihop med Vännas tränare iförd Vännas matchdräkt. Bilden ska enligt uppgift vara tagen i januari 2014. Om detta stämmer blir det väldigt svårt att förklara för Kalmar VBK. Det kan i så fall även bli tal om ett vite.

Karl Johansson på Sydsvenska volleybollförbundet fortsätter:
– Vi har dessutom sett att Fredrik Lindahl har haft en betydande inverkan på slutresultatet i inte bara ett utan flera sammandrag. Hade det rört sig om en spelare av mindre betydelse, som t ex Joakim ”Pim” Thunborg hade vi nog kunnat välja att se mellan fingrarna på detta regelbrott, men nu måste vi ta i med hårdhandskarna.

Kalmar VBK’s herrar placeras nu sist i tabellen och får ta nya tag nästa år.

Fredrik Lindahl har inte gått att nå för en kommentar.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.