Tåfrosten 2014

 i Beachvolley, Tävlingar

Ojojoj, det här var verkligen Kalmar Volleybollklubbs kosläpp! Närmare 50 ystra, glada, sprittande och hoppande beachvolleyspelare kastade sig ut i sanden. Det märktes att vintern varit lång och längtan efter beachvolley stor!

Vädret gav verkligen turneringen skäl för namnet. Det var frost i marken och bitande kyla i vinden, samtidigt som solen sken och plagg efter plagg åkte av under dagen.

Alla klasser blev av, men råge, vilket inte är någon självklarhet på Tåfrosten. 12 herrlag, 9 damlag och 12 mixedlag innebär så vitt vi vet rekord i antal deltagare för denna turnering. Har någon där ute varit med om fler får ni gärna höra av er. Nästa år k a n s k e vi har fler planer, och då slår vi rekordet igen!

Damturneringen
Fantastiskt kul att se så många damlag, hela nio stycken är imponerande i Kalmar. Nu hoppas vi att flera av dessa lag tar sig i kragen och licensierar sig och provar på att spela några openturneringar, framförallt Intersport Open i Kalmar! Ni skulle absolut inte göra bort er!

Till semifinal tog sig favoriterna och mycket rutinerade Martina AdielsBalk/Helena Persson. Där fick de möta nykomponerade laget Emma Wiström/Kristina Tryselius. Det blev en sevärd match där AdielsBalk/Persson var starkare i båda seten. Matchen slutade 21-13, 21-15.

Till den andra semifinalen tog sig Hanna Jisser/Maja Gustavsson, som kom från en mycket svår grupp där de bl a slog Wiström/Tryselius. På andra sidan nätet väntade Linda Cederquist/Ebba-Lotta Granbom. Vinnare i den svettiga bataljen blev Gustavsson/Jisser.

Efter en spännande och välspelad final så blev det AdielsBalk/Persson som höll för favorittrycket. Grattis till vinnarna som fick biobiljetter och blomsterkvastar skänkta av turneringens huvudsponsor Lilla Reklamstugan.

Herrturneringen
Herrarna var 12 lag, och hade kunnat vara fler med fler planer! I gruppspelet märktes det vilka lag som varit ute och tjuvtränat och vilka som legat i soffan. Vinden, sanden och solen ställde till det för en del lag som brukar kunna prestera väl vid Långviken, men idag hade det svårt. Andra lag hade varit ute och känt på det en eller flera gånger innan och hade klar fördel av det.

Till semifinal gick favoriterna Christopher Rapp & Johan Söderblom, som visserligen trappat ner spelet rejälst sista åren, ändå har de klart främsta meriterna i turneringen. Men de fick bra motstånd av fjolårsvinnarna Henrik Larsson & Magnus Rosenlund.
Slutresultatet blev 21-15,21-17  och Rapp/Söderblom gick alltså till final.

I den andra semifinalen mötte Henric Wahlberg/Mikael Johansson uppstickarna Alexander Eklund/Santtu /Simon Lundström, som imponerat genom att ta sig till semifinal från en tuff grupp. Rutinerade Wahlberg/Johansson spelade stabilt i vinden och knep finalplatsen med en säker seger med 2-0.

Finalen mellan Rapp/Söderblom & Johansson/Wahlberg blev till en början jämn. Första set böljade fram och tillbaka och var jämt ända in i det sista, men på slutet var det Rapp/Söderblom som vann de viktiga bollarna och tog första set. I andra set fick Rapp/Söderblom en drömstart och fick ledningen med 6-1 efter första sidbytet. Då gick luften ur Wahlberg/Johansson som aldrig riktigt kom tillbaka utan fick se sig besegrade med 2-0.

Grattis till vinnarna Rapp/Söderblom som fick biobiljetter och blomsterkvastar skänkta av turneringens huvudsponsor Lilla Reklamstugan.

[singlepic id=292 w= h= float=none]

Finallagen: Maja, Hanna, Rapp, Johan, Helle, Martina, Henric, Mikael

 

Efter herr-och damturneringens var slut bjöd Lilla Reklamstugan på ”lunch” i form av grillad korv med bröd, chips och dricka.

Mixedturneringen
Tidig eftermiddag drog mixedturneringen igång. Många spelare spelade sin andra turneringen för dagen, men även en del nytt ”blod” dök upp för att prova lyckan i sanden.

Gruppspelet bjöd på härligt spel och det var betydligt fler jämna matcher än vi sett i herr- & damturneringen. Bla förlorade förhandsfavoriterna Rosenlund/Granbom i gruppspelet mot Andersson/Cederquist. Detta gjorde att Rosenlund/Granbom fick möta Persson/Wahlberg, som också var tippade att gå långt, redan i kvartsfinal. Där plockade Rosenlund/Granbom fram superservarna och ett stabilt spel och gick vidare till semifinal.

I semifinal 1 möttes Maja Gustavsson/Simon Lundström och ovan nämda Jonas Andersson/Linda Cederquist. En jämn och välspelad match som tog Gustavsson/Lundström hela vägen till final.

I den andra semifinalen kämpade Rosenlund/Granbom mot Emma Wiström/Fredrik Lindahl. Norrlänningarna Wiström/Lindahl visar gryende form och kommer att bli farliga på Långviken i sommar, men i Tåfrostens semifinal räckte de inte till. Rosenlund /Granbom tog sig vidare till final.

I finalen var det Maja Gustavsson och Simon Lundström som imponerade mest med kämpaglöd och säkerhet i spelet och tog med segern i Tåfrostens mixedklass 2014.Som tack för uppvisningen fick de biobiljetter och blomsterkvastar skänkta av turneringens huvudsponsor Lilla Reklamstugan.

[singlepic id=298 w= h= float=center]

Tåfrostens ”drottning” blev alltså Maja Gustavsson som imponerade med final i båda sina klasser. En andra plats i damturneringen och en seger i mixedturneringen. Grattis!

Under turneringen pågick även en insamling till Cancerfonden under namnet ”Beachvolley mot cancer”. Till alla er som ”glömde” lägga pengar i bössan så rekommenderar jag att smsa BESEGRA 7824 till nummer 72988 så skänker du 50 spänn.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.