Omröstning om Onsdagsfinalen

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

Förra året avgjordes onsdagsfinalen, dvs årets sista turnering, genom en ”king-of-the-beach”-turnering där de 16 högst rankade spelarena gjorde upp om titeln.

Onsdagsturneringarna har ju alltid varit ”könsneutrala” dvs tjejer och killar har tävlat tillsammans på lika villkor. Därför anordnades finalen på samma sätt. Detta innebar dock att det blev 14 killar och 2 tjejer i finalen.

Därför hördes röster om att inför 2014 kanske dela på tävlingen, en final för tjejer och en för killar. Men vi vill höra vad medlemmarna tycker, därför ordnar vi här en omröstning.

Alt 1: Samma som förra året
De 16 högst rankade gör om titeln som årets onsdagsmästare. Det blir med största säkerhet flest killar i finalen. Men, å andra sidan de två tjejer som var med förra året slutade 7:a och 8:a, och gjorde inte på något sätt bort sig i sällskapet.

Alt 2: Uppdelat, King & Queen of the beach
De 16 högst rankade killarna gör upp i en kick of the beach, samtidigt som de 8 högst rankade tjejerna gör upp i en queen-of-the-beach-turnering. Det är ungefär dubbelt så många killar som spelar, och skulle vi köra 16 tjejer i finalen skulle det vara tjejer med som hamnar på t ex 93 plats på rankingen. Meningen är ju att man ska få kämpa för att få komma till final, därav en begränsning av deltagare.

[yop_poll id=”2″]
Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.