Anmälan onsdagsfinalen 27 augusti

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

indexo_onsdagsturnering

Anmälan
Vi vill att ni som finns med i listorna redan omedelbart hör av er ifall ni kan vara med den 27 augusti eller inte. Anmälan görs via info@kalmarvolley.se eller på Kalmarvolleys facebooksida.

 

Magnus Rosenlund
Crille Dickson
Henrik Larsson
Henric Wahlberg
Simon Lundström
Ulf Runesson
Fredrik Lindahl
Johannes Halldorf
Jonas Andersson (kanske)
Patrik Fagerström
Adam Hjort Ström
Simon Nilsson
Oscar Granbom
Alexander Eklund
Kalle Fransson
Billy Nilsson
Kondrad Jonsson
Johan Iveslätt
Jurgen Dobisch
Yousouf Dueli
Joakim Forsberg
Kim Nelsson
Felicia Österberg
Maja Gustavsson
Helena Persson
Jill Hedlund
Emma Wiström
Monika Bergman
Anneli Österberg
Hanna Jisser
Kristina Tryselius
Anna Bergenhem
Pauline Gustavsson
Marie Thunborg
Lisa Granbom

Normal stil = Ej hört av sig

Grön text = Anmäld och klar (vid kvalificering)

Röd text = Kan ej vara med

Vit botten är topp 16/8, grå botten är reserver.

Varför King-of-the-beach?

Efter omröstning och diskussioner i Beachgruppen har vi kommit fram till att fortsätta med King-of-the-beach-formatet på onsdagsfinalen. Förra året var första gången och det blev en mycket lyckat evenemang. Men, det som är nytt för i år är att vi delar på tävlingen. Det blir en King-of-the-beach-tävling med de 16 högst rankade killarna och en Queen-of-the-beach för de 8 högst rankade tjejerna. Anledningen till att killtävlingen har fler deltagare är givetvis att det är mer än tre gånger så många killar som deltar i onsdagsturneringarna, och då får större andel deltagare chans att ta sig till final.
Anledningen till att vi bytte till KOTB-formatet var helt enkelt att lagindelningen är alltför avgörande för slutresultatet. Lotto-veckorna av onsdagsturneringen, och även tidigare års finaler visar detta mycket tydligt.
Året innan försökte vi med en lagindelning där den högst rankade spelade ihop med den lägst rankade, den näst högst rankade ihop med den näst lägst rankade osv. Detta system funkade inte så bra då de högst rankade fick det i princip omöjligt att vinna, vilket är märkligt i en final om säsongens bästa spelare är chanslösa att vinna.
Beachvolley funkar ju faktiskt så att ett lag är aldrig starkare än sin svagaste länk, om motståndarna är tillräckligt bra för att utnyttja det.
Vi kände oss tvungna att hitta ett sätt att få bort lagindelning/lottning, och då föll valet på KOTB som är en beprövad spelform, även internationellt.

Läs mer om förra årets onsdagsfinal!

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.