Vad händer vid Långviken?

 i Beachvolley

Långviken står inför en stor ombyggnad. Planernas nuvarande skick kommer att bevaras september ut, men sen kommer en ombyggnation att inledas. Det kommer inte längre bara vara beachvolleybollplaner vid Långviken, utan även basketplaner, beachfotbollsplan, beachhandbollsplan m.m. Det hela är ett samarbete mellan flera idrottsklubbar i Kalmar.

Kalmar VBK har hela tiden varit den mest aktiva och drivande föreningen, och vi har jobbat på att volleybollplanerna ska prioriteras under ombyggnationen. En eventuell läktare kommer i andra hand. Byggstart är preliminärt satt till 1:e Oktober och från vår sida kommer målet vara spelbara planer till Tåfrosten 1 Maj.

Som referens till placeringen kan nuvarande grillplats vara bra, då ser man att volleybollplanerna kommer hamna något längre ner från parkeringen sett. Ytan närmast läktaren kommer bli en flexibel arena där man har antingen 3 volleybollplaner, en volleyboll och en handboll, två handboll eller en fotbollsplan.
Hur samordningen med andra klubbar exakt kommer se ut måste utarbetas under vintern, då vi får lösa hur bokningar görs, el-abonemang fördelas, tilldelning av träningstider, underhåll, mm.

Klart är i alla fall att våra fyra planer kommer att bli sex, varav tre går att ta bort och göra om till fotboll & handbollsplan. Dessutom finns en tanke om att det ska kunna bli en beachvolleybollplan på tvären framför läktaren, dvs en centrecourt.

langviken_illustration

 

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.