Herrsammandrag i Karlskrona

 i Herrlaget, Volleyboll

Strax innan 9.00 på lördagsmorgonen rullade två bilar upp på Drottninggatan i Karlskrona. In i Sparrehallen steg nio stycken taggade (och en aning morgontrötta) spelare från Kalmar. Dessa nio spelare var passaren Christian, vänsterkanterna Martin, H-son och Billy, centrarna Konrad och Fredrik, liberon Erik och högerkanterna Jonathan och jag själv, Simon.

Sammanlagt var det fem lag som hade tagit sig till Sparrehallen för att göra upp om sammandragets förstaplats. På grund av antalet lag spelade alla lagen i samma grupp, det vill säga alla mötte alla. Våra första motståndare var Karlshamn. Med lite ansträngning fick vi övertaget i matchen och vann med 2-0 i set.

Dagen fortsatte och det gjorde även vinsterna. I vår andra match mötte vi Björnsholm och vann även där med 2-0 i set. Efter en lunchpaus fick hemmalaget Karlskrona motstånd av Kalmar. Vi förlorade första set, men kom tillbaka i andra. Tyvärr blev förlusten av tredje setet ett faktum. Våra fjärde motståndare var det sammansvetsade Moheda. Vi hade svårt att döda bollen på motståndarnas sida, även om vi inte spelade särskilt dåligt. Moheda fick sista ordet i flera bollar i rad och första setet blev en stor förlust. I andra setet dödade vi fler bollar, men förlorade olyckligtvis med bara ett fåtal poäng.

Vi gick till slutspelet med två vinster och fick göra upp om tredjeplatsen mot Björnsholm. Efter ett förlorat set vann vi två set i rad och därmed var tredjeplatsen vår.

Christians passningar svävade genom luften rakt i centrarnas samt kantspelarnas händer.

Martin, H-son och Billy tog poäng efter poäng vid den vänstra antennen.

Konrad klistrade sig fast vid Karlskronas långe center och blockade ner flera av dennes anfall.

Fredrik vevade in otaligt många bollar på motståndarnas sida.

Erik fick ännu en dags erfarenhet som libero och var stark i försvaret.

Vänsterhänte Jonathan tränade mycket på sin teknik i backspike och spelade även bra försvar.2 3 5 6 9 14 16 27

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.