Kurs: Idrottsskador, tejpning och behandling

 i Klubben, Utbildning

Smålandsidrotten kommer att hålla en kurs i idrottsskador, behandling och tejpning KOSTNADSFRITT den 13/1.

”Smålandsidrotten inbjuder till en kurs om idrottsskador:
Workshop i behandling och tejpning.
Ta chansen att lyssna till succén från förra årets kursutbud Pentti Pitkänen och Kjell Svensson, Sveriges absolut bästa inom ämnet idrottsskador, tejpning och behandling.
Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om idrottsskador för att kunna ta hand om akuta skador och minimera rehabiliteringstiden. Är du intresserad av ämnet är detta en möjlighet du bara inte får missa!
Under kvällen lär du dig grundkunskaper i tejpning och att praktiskt kunna använda dig av det. Rätt använd kan tejpning bidra till att förbättra rehabiliteringen och att du kan börja träna tidigare utan att skaderisken ökar. Inga förkunskaper krävs.
Kjell Svensson är Leg. sjukgymnast hos Kalmar FF. Universitetsadjunkt och kursansvarig för kursen i idrottsmedicin på Linnéuniversitetet i Kalmar.
Pentti Pitkänen är MSc Leg. sjukgymnast i Västerås och har erfarenheter från de flesta idrotter, såsom fotboll, handboll, innebandy, hockey m.m. Han har även varit fysioterapeut vid såväl VM som SM i friidrott. Penttis kunskaper i ämnet är topp ett i Sverige.”

För anmälan maila förening och namn till: lucas.nilsson@smalandsidrotten.se

För mer info: Kontakta Lucas Nilsson, Smålandsidrotten tel. 070-508 91 03 Obs: Sista anmälningsdag Fre 9 Januari, begränsat med platser.

När: Tisdagen den 13 Januari kl.17.00-21.00 Var: Idrottens Hus, Kalmar Pris: Kostnadsfritt

 

Namnlös

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.