Onsdagsturnering nr. 7

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

Under nästan perfekta spelförhållande så avnjöts denna onsdag. Vindstilla, ingen sol i ögonen och ingen risk för damm från sanden då det hade regnat i 12 timmat i sträck innan.

Idag så var det en av dom bäst lottade grupperna någonsin på långviken då alla grupp 2:or vann mot grupp 3:orna i åttondelen. För att sedan få stryk av grupp 1:orna i kvartsfinalerna. Så en stor eloge till han som gjorde lottdragningen dvs jag =)

Semifinal nr 1 spelade Mackan/Konne mot Maja/Simon S. Prestigemöte då Mackan och Maja delar boende och enligt ryktesväg spelade om vem som skulle plocka ur diskmaskinen när dom kom hem. Så mer på spel än poäng vill säga. När dammet(som alltså inte fanns) hade lagt sig så stod Mackan/Konne som vinnare med siffrona 21-18.

I semifinal nr.2 så ställdes lagen Henrik N/H-son mot Uffe/Adam Sadziak. Det visade sig att Uffe hade kammat hem storpotten då han lottades med polska doldisen som få människor hade sett innan på långvikens banor. Med lår stora som en annans midjemått och spänst som en puma så var Adam definitivt högst över nätkanten under kvällens spel. Seriöst vilka jäk*a lår karlen har. Detta i sin tur fick H/H känna sig vid. Halvvägs in i matchen byttes taktik då majoriten av bollarna lades på Uffe som fick slita som ett djur. Med ett antal tunga matcher i bena sedan tidigare på så blev detta ett vinnande drag. 21-16 till H/Hs favör slutade matchen.

Finalen stod då mellan Mackan/Konne och H/H. H/H fick minst en trög start då siffrorna snabbt flög till 18-8. Eller var detta en annorlunda taktik för att införa Mackan och Konne i falsk trygghet? Denna taktiken hade setts innan under kvällen då Jakob/Anneli hade släppt upp Jessica/Jürgen till ställningen 20-16 för att sedan vinna med 20-22. Taktiken visade sig än en gång vara grym då H/H kämpade sig in i matchen. Dessvärre räckte den inte hela vägen fram då Mackan/Konrad vann med 21-19.

Matchen om tredjepriset har jag tyvärr dålig koll på då jag följe finalen med hökögon. Men även denna match blev väldigt jämn då setsiffrorna skrevs till 21-19.

Och så vidare extrapriset. Dagens tema var ”harmoni”. Så den mest harmoniska spelaren på och utanför skulle vinna. Undertecknad var ute ur tävlingen innan den ens hade startat då det visade sig vara lika lätt att samla och få tyst på alla spelare som det är med en lågstadieklass på red bull. Som vanligt när det är tema så är det många som försöker smöra för domarna utanför planen. Men det är dock på planen som den rätta sidan visas. Bröderna Konrad och Douglas som är två lättsamma herrar låg länge bra till. Men några felslag senare och yttrande av ej barnvänliga ord som ekade över planerna så var båda borta. Vinnaren blev Jakob.N som gick ut hårt med att tända värmeljus och sitta i lotusställning under informationen. Med en snittpuls på 64 under kvällen så var vinsten ohotad.

// Freddy

Ps. Min verklighetsbild har sedan tidigare varit något skev så ta detta referatet med en nypa salt.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.