Onsdagsturnering nr 8

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

Onsdagsturnering Nr 8. Rekordturneringen!

Den åttonde onsdagsturneringen i ordningen seglade upp till sommarens (hittills) rekordonsdag. Hela 22 lag kom till spel på Långviken och både vädret och spelet var växlande. Ömsom sol ömsom moln. Kärlek och gemenskap var kvällens tema med kärleken till sanden som den gemenskapsfaktor som omfamnade oss alla. Uffe Runesson tog tidigt ett järnfast grepp om priset till kvällens mest kärleksfulla spelare då han dukade upp en kärleksbuffé redan innan turneringen började. När han sedan bytte till sin ”I love Emma(boda)” t-shirt som spelklädsel och hyllning till sin partner, ja då förstår ni ju att inget kunde stoppa Uffe från att bli korad till kvällens mest kärleksfulla. Love to you, Uffe!

22 lag innebar 6 grupper och ett långt slutspel. Flera sällan skådade ansikten hade hittat ner till Långviken, vilket var riktigt kul för oss med säsongsplats. Efter två slutspelsomgångar gjorde åtta lag upp om de 4 semifinalplatserna. En av de platserna knep Marcus W och säsongsdebutanten Martin I då de slog ut Maja G och Simon Nilsson. Konrad och Mange började darrigt mot ett hårt slitande lag, DP och Simon L. Men Manges servar bet hårt på andra sidan nät vilket till slut resulterade i att Mange och Konrad tog sig till semifinal. Den på förhand tuffaste kvarten, som kanske hade kunnat vare en final en annan onsdag spelade H-son och Peter mot Patrik och Henric W. Undertecknad såg mycket lite av denna match men antar att den var lång, jämn och välspelad. H-son och Peter stod som slutsegrare där. Sista semifinalplatsen tog Juha och Joakim F efter en, åter igen, gissningsvis lång, hård och välspelad match mot Uffe och Emma W.

I den första semifinalen mellan Juha och Joakim samt Mange och Konrad följdes lagen länge åt. Juha servade in några kanoner, Joakim hittade bortre struten några gånger men Konrad och Mange spelade bra block/försvarsspel och tog sig till finalen på det. H-son och Peter krigade på i den andra semifinalen mot Marcus W och Martin I. När undertecknad frågade om ställningen hördes 15-20 som svar och då kunde inte ens H-sons och Peters rutin, klass, eller spänstiga upphopp ta dem tillbaka in i matchen.

Finalen mellan Konrad/Mange och Marcus/Martin blev, som många på förhand förutspådde en jämn historia. Sideouts hit, sideouts dit. Dessutom ställde södra Sveriges mest loja domare upp för att spetsa tillställningen. Något han (Simon L) gjorde horribelt dåligt. Istället fick spelare stå för domslut, poängräkning och show. Efter skiftande av ledning fram och tillbaka stod det 20-18 till Marcus/Martin. Då plockade Mange fram det bästa av sin serve och från dem plockade Konrad/Mange fyra raka poäng och tog hem vinsten.

I tredjeprismatchen orkade inte Juha/Joakim stå emot Openspelarna Peter/H-son som kunde ta bronspengen.

Tack till alla som kom. Kärlek!

Med vänliga hälsningar Konrad och Hanna

20160713_195318_00120160713_20403020160713_204334

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.