Onsdagsturnering nr 9

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

I hård konkurrens med beachvolleyvecka på Böda, lockade onsdagsturnering nummer 9 hela tolv lag till Långviken. På vågorna av helgens lyckade Swedish Beach Tour tävling var det alltså 24 spelare som inspirerats och influerats av helgens spel. I vilken mån spelet liknade det som skedde på Centercourt lämnar vi osagt.

Kvällen på långviken blev lika lång som den var härlig. Solen värmde alla de som inte blev varma av det tuffa spelet på banorna. När så solen sjunkit bakom träden i väst stod 4 lag kvar i sanden och kämpade om medaljerna. Tre av lagen kom dessutom från samma grupp. Lotten hade gjort att ett på förhand starkt lag i Erik och Jocke slutade fyra i grupp A där Martina & Juha, H-son & Uffe samt Krille & Emma K var alla tre i semifinalerna. Det fjärde laget, Jakob & Helle, tog resan genom en andraplats i grupp B bakom Alex & Jürgen, via en kvartsfinalvinst mot Erik & Jocke till den sista semifinalplatsen.

Resan vidare mot finalen tog dock slut för Jakob & Helle i semifinalen då de föll mot Juha & Martina. En mycket välspelad mixed-match, och kul att kvällens deltagande damspelare inte bara spelade bra, utan även framgångsrikt, trots nackdelen med nätet på herrhöjd. I semifinal två slog H-son & Uffe Krille & Emma K. Ja, att se tre av åtta damspelare i semifinal vittnade om bra prestationer.

I finalen var undertecknad fullt upptagen med att bedriva vattenkrig mot fyra energifyllda barnsoldater. En match som jag efter lång kamp förlorade. Förlust blev det också för Martina & Juha i finalen (21-18), samt för Jakob & Helle i tredjeprismatchen (21-18). Efter onsdagsturnering 9 kan vi alltså gratulera Krille & Emma K till en välförtjänt tredjeplats, och framförallt H-son och Uffe till vinsten. En vinst som för dagen innebar (kanske säsongens finaste pris) hembakade muffins! Ett extra tack till Hanna för dessa.

Ses nästa vecka! //Konrad Jonsson

2016-07-27 20.41.36

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.