Onsdagsturnering 10

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

Hallå igen beachvänner!

Åter igen ett referat från den längsta nere på Långviken. Denna onsdag samlades 15 lag i det blåsiga men dock mestadels torra vädret på Långviken. Ett starkt startfält där det på förhand fanns många aspiranter på de ädlaste placeringarna. Det skulle också visa sig bli viktiga matcher med totalrankingen i åtanke. Mer om det senare.

Något som stack ut innan vi tar oss an kvartsfinalerna var far och son-kampen mellan Pim/Hugo och Karl-Johan/Tore.  Jag själv såg inte mycket av bataljen men jag hörde publikjubel och applåder från läktaren. En tuff fight som Pim/Hugo gick segrande ur. Dock tog det stopp för kvällens bästa far & son lag i kvartsfinalen mot H-son och Mange.

Vidare från kvartsfinal gick också jag själv tillsammans med Simon the Demon Lundström. En tuff match mot Juha/Krille D där det byttes poäng hit och dit. Vid byte på 19-16 fördel mitt eget lag kändes segern nära. Men det fanns kräm kvar på andra sidan och de krigade fram till 19-19. Två bollar senare var det dock ändå slut. Konrad/Simon tog en semifinalplats.

I de två andra kvartsfinalerna som jag tyvärr missade då jag själv spelade kunde Simon S/Adam H-S säkra sin semifinalplats mot Jakob med sin säsongsdebuterande partner Len. Värt att notera var att Simon S innan turneringen uttalade sig följande om sin partner: ”Jag vet inte hur människan ser ut ens”… Nu vet du Simon, nu vet du.
Även Mikael J/ Daniel S säsongsdebuterade och gjorde det bra. I kvartsfinalen skickade dem hem de mer Långvikenrutinerade Patrik/Freddy.

I semifinalen som spelades på CenterCourt gjorde Mange/H-son och Konrad/Simon L upp en av finalplatserna. En mycket tuff match på förhand. Skulle de unga entusiasterna eller de äldre erfarna gå vinnande ur striden? Konrad/Simon L kopplade tidigt greppen om matchen och hade ett par bollars ledning mot sidbytet vid 21 poäng. Mange/H-son kröp närmre ibland, men gled ifrån igen. Segersiffrorna skrevs till 21-15 i Konrad/Simon L favör.

Den nyfunna kärleken mellan Simon S och Adam H-S troddes kanske få ett slut i semifinalen mot Mikael J/Daniel S men icke. De krigade sig vidare och finalen väntade.

För Mikael J/Daniel S väntade en tredjeprismatch som de, enligt Mikael själv, torskade stort mot Mange/H-son.

Efter en smärtsam inledning i finalen för Simon S/Adam H-S med nätservar in och linjeträffar byttes det sida på ställningen 6-1 till Konrad/Simon L. En ledning som krympte till 3 poäng vid byte 12-9 men sedan seglade iväg igen och Konrad/Simon segrade onsdagsturnering 10 med 21-13 i finalen. Stort tack till mor min Catta Jonsson för fina hemgjorda priser och även tack till Högalids Folkhögskola för sponsring med priser.

Nästa vecka lottas lagen och det är sista chansen att jaga poäng och placeringar inför finalspelet. Ses då!

2016-08-03 20.24.51

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.