Onsdagsturnering #2 – 24/5 2017

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

Vädergudarna fortsätter sprida sin kärlek över Långviken på onsdagarna. Och denna gång togs kärleken vackert emot av hela 52 spelare, dvs. 26 deltagande lag. Fantastiskt roligt. Spel på fem planer ända fram till semifinalerna avgjordes på center och sidecourt. Denna kväll valdes partner själva och efter ett gruppspel med skiftande kvalité men konstant glädje och energi återstod åtta lag i kvartsfinalerna som alla krigade med bravur för semifinalplatserna.

Väl framme i semi spelade förhandsfavoriterna Mange/Mackan bort kvällens arrangörer Konne/DP komfortabelt. Mange/Mackans stabila spel tvingade fram ett högt risktagande i serve och anfall för Konne/DP som resulterade i för många missar. Surt för dem, kul för Mange/Mackan, final!

Den andra semifinalen blev en lång historia. Hade det gjorts en TV-serie av den hade den rullat längre än Lost. Kvällens mest rutinerade par Jocke F/Johan I drabbade samman med Mr & Mrs Larsson, alltså H-son och Helle. Undertecknad (Konrad) spelade själv under tiden denna match drog igång men kastades in i dramatiken när det började närma sig avgörande bollar. Och det blev flera. Vi såg bländande high-defense från Ive, tokiga gräv från Helle samtidigt som Jocke och H-son ihärdigt slet runt sina partners. Jag minns inte slutställningen men jag minns sidbyte på 21-21. H-son och Helle drog till slut det längsta strået som det så vackert heter och final väntade för dem.

I bronsmatchen spelade rutin bort den unga entusiasmen från den åtråvärda guldnougat som tredjepriset innebar. Jocke/Ive förtjänade den chokladen efter en böljande match, 21-19 mot Konne/DP

Finalen såg jag inte mycket av då jag spelade. Men av H-sons citat efter matchen att döma gjorde Mange/Mackan det dem skulle. Väl värda vinsten säger jag och lämnar er med H-sons egna ord, vi ses nästa vecka hoppas jag!

”Vi vinner kanske 1 av 10” (Henrik Larsson, 2017)

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.