Regnig men härlig onsdagsturnering

 i Beachvolley, Onsdagsturnering

Trots dåligt väder så kom 41 spelare till kvällens spel. Historiskt sett så brukar arrangören för dagens turnering stå över sin plats vid ojämnt antal spelare. Men då jag saknade den sociala kompetensen till att genomskåda detta så var det istället svärmorsdrömmen Oscar som fick ta en för laget. Stor eloge.

Tillbaka till spelet. Som vanligt när det är dåligt väder på Långviken så gynnar detta det gamla gardet.
Vi hoppar snabbt fram till semifinalerna där Henric ”Hence” Wahlberg/Janne Hallberg mötte Konne/Nasim. Då Henrik/Janne lekt sig igenom tidigare matcher var det bara en tidsfråga innan dom skulle sättas på prov ordentligt.
Det visades sig att uppgiften blev övermäktig då fyrtornet från Lindsdal och teknikern Nasim tämligen enkelt vann med 21-14.

I den andra semifinalen ställdes Stefan/Linda mot Johanna/Adam. För er som inte känner till Adam så väl så ska jag ta och citera mig själv från förra årets referat:
”I semifinal nr.2 så ställdes lagen Henrik N/H-son mot Uffe/Adam Sadziak. Det visade sig att Uffe hade kammat hem storpotten då han lottades med polska doldisen som få människor hade sett innan på långvikens banor. Med lår stora som en annans midjemått och spänst som en puma så var Adam definitivt högst över nätkanten under kvällens spel. Seriöst vilka jäk*a lår karlen har.”
Detta i kombination med Johanna som är en av dom som har utvecklats mest i år och blivit en väldigt stabil spelare blev för tufft för Linda/Stefan som fick se sig besegrade med 21-16.

Till min stora förtret så fick jag se min stora idol Henric(Vad finns det inte att gilla med denna karl egentligen?) spela semi med min nyfunne idol Janne. Trots nästan 100 levnadsår tillsammans(Ja var för sig då för att undvika missförstånd) så stod dessa herrarna som segrare i en mycket välspelad match.
Linda med sitt fina kortspel på diggen och Stefan med sin spelförståelse stod emot bra länge och väl men Henrik/Janne var goa hela vägen och vann med 21-16.

Det är ju två olika stilar som möts här va. Den ena är en slugger, den andre är mer en brilljant tekniker sådär som har den där irriterande ali-jabben som knäcker motståndaren rent psykiskt(Nilecity,1995)
Detta är ett känt citat från matchen mellan Bergsmyntan och Luddfingerörten som väl skulle kunna passa in på finalmatchen där Adam(sluggern) och Nasim(teknikern) stod i varsitt ringhörn. För er som inte har någon aning vad fan jag pratar om följ denna länken. https://www.facebook.com/1442709416032997/videos/1443211472649458/
Fick själv uppleva Adams helt sjuka hoppservar tidigare under veckan och är rätt nöjd med att jag lyckades hålla mig undan från att bli träffad. För då hade min späda kropp förmodligen gått sönder.
Trots vilt kämpande från Johanna/Adam så tog Konne/Nasim ett tidigt kommando i matchen som dom aldrig släppte och vann med 21-12.

Så stort grattis till Konrad/Nasim som stod som turneringens segrare!

Stort tack till alla som hjälpte till att kratta planerna inför turneringen och ni som rev planerna till förmån av helgens beachfotboll.

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.