Vad är Kalmar Beachleague (KBL)?

Tanken med KBL är att klubbens medlemmar ska få möjligheten att spela mer tävlingslika matcher där officiella regler efterföljs i större utsträckning. Därför har vi skapat ett seriesystem för lagspel i ”riktig” beachvolley.

Hur spelas (KBL)?

Alla matcher spelas i bäst av 3 set precis som i tävling. Ligan är uppbyggd av 3-5 grupper om 3 lag i varje. Varje omgång möter lagen i gruppen varandra 2 gånger och tävlingsledningen bokar upp 2 tillfällen per omgång då det finns bokade planer för samtliga matcher men det står lagen fritt att boka andra tider om de bokade tiderna inte passar, viktigt är då att båda lagen är överens om den nya tiden och att resultatet, med poäng i samtliga set, rapporteras till tävlingsledningen innan omgången är slut (föreslagsvis direkt efter matchen).
Efter en omgång erhåller varje spelare individuella poäng baserat på lagets resultat och dessa följer sedan med under hela säsongen och ligger till grund för ett slutspel som sker efter 5 omgången är avslutad, datum kommuniceras av tävlingsledningen.

Poängstrukturen (samma i alla divisioner) ser ut som följer:

Varje match spelas i upp till 3 set, varje setvinst ger 1 poäng på resultattavlan t.ex. om det blir 2-1 i set till lag A mot lag B så erhåller spelare i lag A 2 poäng vardera medan spelare i lag B erhåller 1 poäng vardera. Ej spelad match ger således 0 poäng.

Reserv

Om det mot förmodan skulle inträffa att ni helt enkelt inte får ihop laget till match ens efter egen planering så är det ok att ta in en reserv för att spela matchen. Dock gäller följande:
  • Reserven får inte spela i en högre division än laget.
  • Reserven ska i första hand vara anmäld i ligan.
  • Om reserven inte är anmäld i ligan får denna inte ha nationella rankingpoäng.
  • Om man spelar med reserv i laget så erhåller man bara 50% av ordinarie antal poäng.

Ang. bonuspoäng för damspelare på herrhöjd

Eftersom alla matcher spelas på herrhöjd ger varje damspelare i laget motståndarlaget 2 minuspoäng vid start av varje set till 21 och -1 vid start av varje set till 15. Ex. Om lag A har 2 herrspelare och lag B har 2 damspelare så startar lag A varje set som spelas till 21 med -4 poäng och varje set som spelas till 15 med -2 poäng.

Definitioner

Grupp – grupp om 3 lag som spelar mot varandra i en hel omgång.
Säsong – En sommar.
Omgång – säsongen består av 5 omgångar som alla innehåller 2 tävlingsperioder under en omgång spelar man med samma partner men mellan omgångarna går det bra att byta partner om man så önskar. Mellan omgångarna sker även upp och nerflyttningar i divisionerna, baserat på lagens totalpoäng.

Vem håller i KBL?

Kalmar Volleybollklubbs representanter Magnus Rosenlund och Philip Mucci, försöker närvara vid speltillfällen, och ansvarar för att sköta resultat m.m.
Om något är oklart så är ni välkomna med frågor till tävlingsledningen på nedan kontaktvägar:
Magnus Rosenlund
070-5930835
Philip Mucci
072-1722581
eller på mail till kalmarleague@gmail.com

Omgång 5 – 2017 – Grupp 1

PosLagVunna matcherVunna setTotalpoäng
1Erik L/Freddy H248
1248
3Jakob N/Daniel T024

Omgång 5 – 2017 – Grupp 2

PosLagVunna matcherVunna setTotalpoäng
1Jonas L/Johannes W3612
2Jonas L/Simon L148
3Billy/Monica136

Totalpoäng lag

Totalpoäng lag (aktuell säsong)

Kontakta oss

Ingen är här just nu, men skicka gärna ett meddelande.